Nevşehir Valisi Ali Fidan tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Gazilerimiz, aileleri ve şehitlerimizin aileleri onuruna yemek verildi. Vali Fidan, programda, gazilerimiz ve aileleri ile yakından ilgilenerek, sohbet etti.

Vali Fidan burada yaptığı konuşmasında; “Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi ve müşir unvanının verilişinin yıldönümünü kutluyorum.

Bin yıldır milletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin yaşaması için bu toprakları teriyle, gerektiğinde kanıyla ıslatmış tüm ecdadımızı tazimle yad ediyorum. Ülkemize gaziler ve şehitler kazandıran tüm anneleri, babaları hürmetle selamlıyorum. Bu uğurda eşlerini, babalarını, kardeşlerini, kardeşi mesabesindeki arkadaşlarını kaybeden tüm vatandaşlarıma baş sağlığı diliyorum.19 Eylül Gaziler gününüz kutlu olsun” dedi.

Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe Nevşehir Valisi Ali Fidan, Daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı.

Program sonunda Şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyeler takdim edildi.