Nevşehir'in Güvercinlik ve Çardak köylerinde etkili olan kuvvetli sağanak ve dolu yağışı sonrası ekili tarım arazileri bağ ve bahçeler büyük zarar gördü. Sağanak yağmur sonrası tarlaların sular altında kalmasına neden oldu.

Ekili Tarım Alanları Büyük ölçüde Zarar Gördü

Bugün öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış sonrası çiftçinin ekimini yaptığı kabak, patates ,kuru fasulye ile üzüm bağları meyve ağaçları ve ekili tarım arazilerine büyük zarar verdiği öğrenildi.

Nevşehir'in Güvercinlik ve Çardak köylerinde ceviz büyüklüğünde yağan dolu yağışı büyüklüğü ile vatandaşları şaşırttı. Çardak köyünde fasulye hasadı öncesi dolu ekili alanda büyük hasar meydana getirdi.

Ekili tarım arazilerinde büyük hasar var.

Çardak köyünde çiftçilikle uğraşan bir vatandaşımız, Aşırı yağışların ardından fasülye, arpa, ve kabak tarlalarımızı sel ve dolu vurdu.  Onca emeklerimiz heba oldu şimdi yeniden ekeceğiz. Kredi çekip, tohum, gübre, mazot alacağız. Benim buradan yetkililerden ricam lütfen Güvercinlikte taşkın dere yatağına tedbir alınıp bir çalışmanın yapılması. Ayrıca iligili birimlerce hasar tesbit çalışmalarının yapılarak kısmen dahi olsa hasarlarımızın karşılanmasını bekliyoruz.  Rabbim daha büyük afetlerden korusun" dedi.

Nevşehir'in Güvercinlik köyünden durumu aktaran Cihat Eraslan'da, "Bugün etkili olan yağmur, dolu ve sel köyümüzde büyük hasar verdi. Yağışla birlikte gelen sel suları köyümüzün içini çamurla kapladı. Özellikle ekili arazilere büyük zarar verdiğini söyleyebilirim. Biz çiftçilerin tarlalarında hasar çok büyük. Hepimiz mağdur olduk. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

FİB Haber Merkezi olarak Yetkilileri göreve davet ediyoruz...!

Özellikle Nevşehir il genlinde son iki haftadır devam eden sağanak yağışların neden olduğu sel ekili arazilerde büyük hasara neden oldu. Bu yüzden hiç vakit kaybetmeden harekete geçilmeli biran önce çiftçi ve köylü vatandaşlarımızın yaraları biran önce sarılmalıdır. Neredeyse tarihinin en ağır afetlerini yaşayan ilimiz Nevşehir’de zarar gören bölge doğal afet bölgesi ilan edilmelidir. Bu konuda Nevşehir'de siyasilerimiz, bürokratlarımız  ve yerel yöneticilerimizin gerekli çalışmayı yapacağına inanıyoruz. Ayrıca zarar gören Neşehirli çiftçilerimizin borçları ertelenmeli ve faizleri silinmelidir. Yine sel sebebiyle yıkılan yapıların onarımı veya yeniden yapımı sağlanmalıdır. Doğal afet ilan edilerek sigortası bulunmayan vatandaşlarımızın zararı tanzim edilmelidir. Daha büyük afetlerden Allah esirgesin. Selden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”...

Güvercinlik ve Çardak köylerinde tarım arazileri büyük zarar gördü...

Editör: İbrahim UYSAL