Nevşehir'de etkili olan şiddetli yağmurun ardından sel suları geçtiği yerde dev yarıklar oluşturdu.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında yağan şiddetli yağmur ve dolu sele neden oldu. Çat kasabası seksenveren mevkiiinde sel suları patika bağ yolunda insan boyunda devasa çukur ve yarıkların oluşmasına neden oldu.

Yağışın başlamasıyla birlikte bağevinden Nevşehir'e dönüş yolunda bir vatandaşımız dev yarıkların oluştuğu yolda mahsur kaldı. Çamura gömülen araç için Çat Belediyesinden gönderilen traktör yardımıyla araç bulunduğu yerden güçlükle çıkartılabildi. 

Araçlarıyla mahsur kalan Nevşehir Ses taksi işletmecisi Ramazan Tavsamaz FİB Haber'e yaptığı açıklamasında; "Yağmur biraz daha yağsa tehlike biraz daha büyüyecekti. Allahtan yağmurun ardından hemen toparlanıp dönüş yoluna çıktık. Çat Belediyesi'nin traktörü yardımıyla aracımızı çektik ve bağımıza park edip ana yola kadar yürüdük. Sonra duraktan bir ticari taksi çağırarak çok şükür sağsalim evimize geldik. Taksi işletmecisi biri olarak kendiminde bir gün taksiye ihtiyaç duyacağım hiç aklıma gelmezdi. Allah tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar versin, doğal afetlerden korusun tüm vatandaşlarımızın da  yardımcısı olsun" dedi.

Sel sularının büyük çatlakların oluşturduğu bölge halkını tedirgin etti... Vatandaşlar, önlem alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: Fikret Capacı