Ürgüp Ziraat Odası, İlçe geneli bazı köylerdeki tarlalarda izinsiz ekim yapanlara ve gasp edenlere karşı vatandaşları bilgilendirdi.

İZİNSİZ TARLA EKİLİŞLERİNE DİKKAT!

Ürgüp Ziraat Odasından yapılan açıklama şöyle; "Odamız başkanlığına gelen, arayan kişilerden edinilen bilgiler doğrultusunda, Aktepe, ağıl, orta ve uç ağıl mevkilerinin sulu olması ile birlikte tarla sahibinin bilgisi olmadan tarla ekimlerinin yapıldığı alenen gasp edildiği yem bitkisi, yulaf, buğday, patates ve kabak vb. ekildiği güzden kimse tarlaya girmesin diye gasp edenlerin tek çizgi pulluk ile geçerek hem toprağın kalitesine baktıkları hem de sahipli bilinsin diye böyle bir yola başvurdukları tarafımıza bildirildi.

Oda başkanlığımıza gelen, arayanlardan edindiğimiz bilgiye göre, harap gördükleri yerleri gasp eden şahıslar uyarıldıklarında ise tapu getir sende kimsin veya yalandan yanlışlıkla ektim (oda mal sahibi farkına varırsa şehir dışında ikamet etmiyorsa) icarı ne ise vereyim diyerekten geçiştirme yaptıkları, daha olmadı yanlışlıkla tarlayı karıştırmışız neyse sürmesi benden olsun dedikleri, tarla içerisinde bulunan ağaçları sökerek zarar verdikleri ve hatta hayali tarla icarlayarak ben bu sene ekmeyeceğim şu kadar icar ödedim bu tarlaya verdiğim icarı ver sen ek diyen kişiler olduğunu odamıza gelen ve arayan kişiler tarafından iddia edildi.

Hemen Jandarmaya Bildirin!

Tarlaları izinsiz şekilde gasp eden şahıslar hakkında mal sahipleri jandarmaya tespit yaptırarak, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

Tarla hak sahibinden ve hissedarların rızası alınmadan, kira sözleşmesi yapılmadan kimse ekiliş yapmasın. Zor duruma düşmesin.

Arazisi olan vatandaşlarımızın arazilerini kontrol etmelerini yada ettirmelerini tavsiye ediyor varsa böyle bir durum hukuki yollara müracaat edebileceklerini belirtiyoruz.