Nevşehir'de Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG vatandaşlara tanıtıldı. TOGG büyük ilgi görürken, Nejder Ersan parkı adeta miting alanına döndü. Vatandaşlar otomobille fotoğraf çekinebilmek için adeta bir birleriyle yarıştı.

İlk defa 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından üretileceği açıklanan, 2019 yılında ilk tanıtımı yapılan, 21 Mayıs 2020'de fabrikasının yapımına başlanan ve 29 Ekim 2022 yılında yine ilk ürünün banttan indirildiği, ön siparişine de 177.467 kişinin bu katıldığı, ve düzenlenen çekilişle 20.000 asıl 20.000 de yedek talihlinin almaya hak kazandığı, bu sene ise Yerli ve Milli Otomobil olarak lanse edilen Togg'un tüm Türkiye'deki dağıtımı ve iller bazındaki lansmanı devam ediyor.

Bu kapsamda bugün Nevşehir'de görücüye çıkarılan, sabah saatlerinde Nevşehir Valiliği önünde daha sonra ise yine Nevşehir Nejdet ERSAN parkında ziyarete sunuldu.

TOGG’a dokunan ve fotoğraf çekinen vatandaşlar ise duygulu anlar yaşayarak, ‘Yapanlardan Allah razı olsun’, ‘Çok gururluyuz ve mutluyuz" dedi.

Genel olarak ziyaretçilerinin heyecan, mutluluk ve gurur dolu cümlelerle bahsettiği ve büyük bir ilgi odağı olan Türkiye'nin gururu milli ve yerli TOGG aracı bugün saat 18'e kadar binlerce kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor..

Haber: Mehmet Aras