Nevşehir’in kanaat önderlerinden Baki Öncel, 44 ülkeden aktivist ve gönüllünün katılımıyla oluşturulan Global Sumud Filosu kapsamında, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak üzere Tunus’a hareket etti. Öncel, Nevşehir’den bu kutlu yolculuğa katılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Gazze için "Sumud Filosu" ile yola çıkıyor

Sumud Filosu, İşgalci İsrail ablukasındaki Gazze’ye temel insani yardımların ulaştırılmasını hedefleyen bir girişim olarak dikkat çekiyor. Filoya başvuran yaklaşık 500 bin kişi arasından seçilen Öncel, 4 Eylül’de Tunus’tan yola çıkarak 7-8 gün sürecek bir deniz yolculuğu gerçekleştirecek. Yolculuk boyunca Gazzeli halkına gıda ve ilaç yardımı ulaştırılacak.

Baki Öncel yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan insani krizlere dikkat çekerek şunları söyledi:

“Elimizden ne geliyorsa yapmak istedik. Başvurumuz onaylandı. Bu benim için bir insanlık görevi. Gazze’yi en iyi bizler anlayabiliriz. Bu sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın meselesi. Din, ırk, mezhep fark etmeksizin vicdanı olan herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Ben de sadece üzerime düşeni yapmak istedim.” dedi.

Öncel, filonun Gazze halkına yalnız olmadıklarını fiili olarak göstereceğini ifade ederek, Nevşehirli vatandaşlardan dualarını esirgememelerini istedi.

Yolculuk, uluslararası dayanışma ve insan hakları çerçevesinde önemli bir misyon olarak görülüyor. Baki Öncel ve diğer gönüllüler, Filistinli Müslümanların yaralarına merhem olabilmek ve bölgedeki insani krizlere dikkat çekmek amacıyla bu tarihi yolculuğa katılıyor.