Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyü yakınlarında ki Ertaş Dağı'nın yamacına Türkiye’nin en büyük betondan yamaç Türk Bayrağı yapıldı.  Dev Türk bayrağı yapımında 10 kamyon beton 500 kilo boya kullanıldı

Tamamlandığında 1453 metrekareye ulaşacak...

Nevşehir'in Doğala köyüne yapılan 1071 metrekare dev Türk bayrağı için 10 kamyon beton 500 kilo boya kullanıldı. 

1071'de Malazgirt'te ordusundan 4 kat daha büyük Bizans ordusunu mağlup ederek Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Muhammed Alparslan'ın kahramanlığından esinlenerek dev Türk Bayrağımız 1071 metre kare olup, çevre düzenlemesi ile birlikte İstanbul'un Fetih yılı olan 1453 metre kareye tamamlanacağı öğrenildi.

Doğala köyü dev Türk bayrağı ile anılacak...

Konuya ilişkin FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan İstanbul Doğala Köyü Dernek Başkanı Ercan Deveci;  "Doğala köyümüz yakınlarında bulunan Ertaş Dağı'nın yamacına betondan dev Türk Bayrağı yapmış bulunuyoruz. Dünyanın en güzel bayrağı olan Türk Bayrağımızı köyümüz sakinlerimiz ve derneğimiz olarak imece usülü yaptık. Herkes emeklerini ve yüreklerini ortaya koydu. Niğde otobanı dahil Niğde köylerinden ve Nevşehirin bir çok köyünden net bir şekilde görülen bu bayrak köyümüze çok farklı bir görünüm kazandıracak. Doğala köyümüz dev Türk bayrağı ile anılacak...Şimdiden tüm emeği geçen hemşehrilerimize teşekkür ediyor, köyümüze ilimize hayırlı olsun" dedi.