Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde içme suyu kuyularının enerji bedelinin en az yarısını karşılayacak olan 'Güneş Enerji Santrali' (GES) projesi hayata geçirildi.

Güneş enerji panelleri Gümüşkent'e deva olacak...

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde su sıkıntısını gidermek için başlatılan imece usülü kampanya kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde içme suyu sondaj kuyusu açılmıştı.

Gümüşkentte, ikinci aşamada güneş paneli kurularak, köy içme suyu ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle karşılanmasına yönelik hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmada tamamlandı.

Güneş panelleri takıldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gümüşkent Köyü Muhtarı İlhami Özey, "Güneş Enerji panellerimizi taktırarak bugünkü işimizi tamamladık. Piyasa araştırmamızı yaparak En Uygun A kalite Garantili malzemeler kullanan firmayla anlaşma sağlayıp önemli bir adım daha atmış bulunmaktayız. Ödememizin yarısı bu ay diğer yarısı Temmuz ayında olacak şekilde anlaşmaya vardık. Yardım kampanyamız devam etmektedir. İnşallah yardımlarınızla bu işide tamamlayıp köyümüzün su problemini hep birlikte çözeceğiz. Birlikten Kuvvet Doğar. Sıradaki işlemimiz pompa atıp suyu çıkartmak olacak." dedi.

Gümüşkent köyünde Güneş Enerjili İçme Suyu projesinin tamamlanması ile birlikte vatandaşlar içme suyu ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle karşılayacak.

Editör: İbrahim UYSAL