Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde su sıkıntısını gidermek için başlatılan imece usülü kampanya kapsamında içme suyu sondaj kuyusu açıldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gümüşkent Köyü Muhtarı İlhami Özey, "Allah'ın izniyle sondaj kuyumuzu açtırdık. Yer altı analizimiz 4 metreden sonra Sarı kayaya girildi, 35 metreden sonra Kireç taşı (Beyaz Kaya)ya girildi, 90 metreden sonra Granite giriş yapıldı ve 100’üncü metrede sondajımız riske girilmemesi adına bırakıldı.

Bölgenin en fazla suyuna ulaşmış durumdayız. Kuyumuzu lögar kapağıyla kapatıp emniyete aldık. Toplanan paranın büyük çoğunluğunu sondaj ve kılıfa kullanıp ödemelerini yaptık. Sıradaki faaliyetimiz "Pompa ve Güneş Paneli Sistemi" olacak. Bu güzel suya ulaşmışken lütfen yardımlarınızı kesmeyip yarım kalan işimizi Allah’ın izniyle tamamlayıp çıkan suyumuzu köyümüze aktaralım. Şimdiden herkezden Allah razı olsun. Yardımlarınızı bekliyoruz. Hep birlikte başaracağız." dedi.

Pompa ve Güneş Paneli kurulumu ardından bağlantı çalışmaları ile içme suyu projesi hayata geçirilecek.

Gümüşkentte, ikinci aşamada güneş paneli kurularak, köy içme suyu ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle karşılanmasına yönelik hazırlanan projenin hayata geçirilmesine geldi.

Gümüşkent köyünde Güneş Enerjili İçme Suyu projesinin tamamlanması ile birlikte vatandaşlar içme suyu ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle karşılayacak.

Editör: Fikret Capacı