Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Topaç köyü eşrafından, İstanbul Silivri’de ikamet eden Ali Toprakkaya’nın oğlu 14 yaşındaki özel öğrenci Yunus Toprakkaya, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen yüzme il şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı.

Silivri Namık Kemal İlkokulu özel öğrencisi olan Yunus, İstanbul’da gerçekleştirilen 50 metre serbest yüzme yarışında üstün performans sergileyerek Gümüş madalya kazandı ve il grup 2.’si olma başarısını elde etti.

Yarış boyunca gösterdiği disiplin ve azimle dikkat çeken Yunus, özel yetenekleri ve azmiyle ailesinin ve Nevşehir’in gururu oldu. Başarı haberini duyan vatandaşlar ve eğitimciler, Yunus’u tebrik ederek gelecekte ulusal ve uluslararası arenada daha büyük başarılara imza atacağına olan inançlarını paylaştı.

Ali Toprakkaya, oğlunun başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Yunus’umuz azim ve gayretiyle bizleri gururlandırdı. Onun başarıları, diğer özel öğrenciler için de büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır” dedi.

Nevşehir’den çıkan genç sporcu Yunus Toprakkaya, özel sporcuların spor alanındaki potansiyelini ve azmini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Haber: Adnan Yıldız