Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde dün akşam saatlerinde muhtarlık tarafından dikkat çekecek bir anons yapıldı.

Yapılan anonsta; "Değerli Topaç köyünün dikkatine! Lütfen dışardan gelen kişilere tarla satmak, muhtarlığa sormadan hareket etmek kesinlikle yasaktır. Gelen kişilerin muhtarla görüşmesi gerekmektedir. İlanen duyurulur."

FİB haber Merkezine açıklamada bulunan Topaç köyü muhtarı Ümit Aydoğdu; "Köyümüzde son 15-20 gündür emlakçı olduğunu söyleyen kişilerce tarlalar satın alınıyor. Özellikle köy halkımızın hiç kullanmadığı, dağ başında, 40 yıllık çorak değeri olmayan tarlalar ederinin çok üstünde satın alınıyor. Bu durum bizleri çok tedirgin etti. Bu tarlaların kimin satın aldığı ve ne amaçla satın aldıkları tam bir muamma. İşin aslını öğrenene kadar köyümüz sakinlerinin tarlalarını satmaması için kendilerini anonsla uyardık." dedi.

Ekilip dikilmeyen tarlaların ederinden çok yüksek fiyatlara alıcı bulması Topaç köyünde vatandaşları da tedirgin ederken, endişeli bekleyiş sürüyor.

Öte yandan Topaç köyü ile birlikte Doğala köyü ve çevre köylerde de tarlalara gelen taleplerin son günlerde arttığı iddia edildi.