Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde deprem bölgesine gönüllü olarak giden Nevşehirli aşçılar sekiz günden bu yana depremzede vatandaşların yemek ihtiyacını karşılıyor. Binlerce vatandaş yemek dağıtımından faydalanıyor.

Deprem bölgelerinde Nevşehir'den gönüllü olarak giden aşçı ve yardımcısı olmak üzere 30 kişi bulunuyor.

Depremin 8. günde kazanlar depremzedeler için kaynıyor...

TOBB'a bağlı Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş (GTİ AŞ) ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) iş birliğinde, Nevşehirli gönüllü ahçıların katılımıyla İskenderun, İslahiye, Hatay/Kırıkhan, Adıyaman, Elbistan olmak üzere 5 farklı yerde 400 metre kare tam teşeküllü mutfak ve restoran kurulmuştu.

Depremzedelere üç öğün yemek, sıcak çorba ve sıcak içecek hazırlayıp dağıtımını yapan Nevşehirli gönüllü aşçılarımızdan Mehmet Topal FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Depremin 4. gününden itibaren 8 gündür Hatay Kırıkhandayız. Burada depremzede vatandaşlarımız için hergün 3 bin kişilik sıcak yemek hazırlıyoruz. Bizlere destek veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanımız M. Arif Parmaksız'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Rabbim devletimizden milletimizden razı olsun. Böyle bir duygu seli görülmedi, görüleceğini de zannetmiyorum. Türkiyem tek yürek olarak resmen seferber olmuş. Her yerde yardım, heryerde askerimiz, polisimiz, hizmet veriyor. Rabbim devletimize zeval vermesin inşaallah. ” dedi.