Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve ilçelerinde 25 - 29 Şubat 2024 tarihleri arası 5 günlük son hava tahminlerini açıkladı. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Nevşehir il ve ilçeleri hafta sonuna kadar yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Hafta başından itibaren yağışlı hava geliyor

Meteoroloji verilerine göre, yağışlı havanın etkisine giren Nevşehir il genelinde hafta başından itibaren yağmur etkili olacak. Gündüz en yüksek hava sıcaklarının 14, gece en düşük sıcaklıkların ise 1 derece olacağı tahmin ediliyor. Yeni haftada ise kar yağışı bekleniyor.

Yağış Yok! Çiftçi Endişeli...

Nevşehir ve ilçeleri, geçen kış dönemi ile birlikte şubat ayını da uzun yıllar ortalamasının altında yağışla geçirdi.

İl Genelinde yağışların yetersizliği, içme suyu ve sulama barajlarındaki su seviyesine olumsuz yansırken, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeniyle tarım arazilerinde yaşanan kuraklık, çiftçileri de verim konusunda endişelendiriyor.

Yağmurlar tarlaya bereket çiftçiye de umut getirecek.

Nevşehirli çiftçileri sevindiren haber Meteorolojiden geldi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, Nevşehir ve ilçelerinde 26 Şubat Pazartesi gününden itibaren 2 gün boyunca sağanak yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Nevşehir’de önümüzdeki beş gün boyunca hava durumu şu şekilde olacak.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Nevşehir'de hava;

25 Şubat Pazar günü 12 derece, puslu,

26 Şubat Pazartesi günü 13 derece, sağanak yağışlı,

27 Şubat Salı günü 7 derece, sağanak yağışlı,

28 Şubat Çarşamba günü 11 derece, puslu,

29 Şubat Perşembe günü 14 derece, puslu, olması bekleniyor

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini