Fenerbahçe, Galatasaray ile karşılaştığı Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıktı. Sarı lacivertliler 2. dakikada sahadan çekilirken, başkan Ali Koç genç futbolcuları uçakta alkışlayarak karşıladı. 

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, dönüş uçağında U19 takımı oyuncularını alkışlayarak karşıladı. Koç, genç futbolculara 'Hepinizle gurur duyuyoruz. Adınızı Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdırdınız." dedi.

Ligde liderlikler

Fenerbahçe U19 kadrosunun tamamı yerli oyunculardan oluşuyor. U19 Süper Ligi’nde topladığı 36 puanla lider durumda bulunan sarı-lacivertliler bu sezon oynadığı 16 karşılaşmada 12 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Rakip fileleri 45 kez sarsarken kalesinde ise 21 gol gördü. Takımın en dikkat çeken isimleri arasında Merkez Orta Saha bölgesinde oynayan Nevşehirli hemşehrimiz Efekan Karayazı da bulunuyor.

Nevşehir Belediyespor alt yapısında yetişen ve aslen Ürgüplü 18 yaşındaki Efekan Karayazı, transfer olduğu Fenerbahçe'de oynadığı futbolla göz dolduruyor.

Önce Giresunspor maçını oynadılar sonra Şanlıurfa'ya gittiler

Efekan Karayazı'lı Fenerbahçe U19 Takımı, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir günü geri bıraktı.

Fenerbahçe Yönetimi’nin Süper Kupa Finali’ne U19 takımıyla çıkma kararı almasının ardından, dün gündüz saat:12.00 sularında U19 Elit A Ligi’nin 19. hafta mücadelesinde Giresunspor ile karşılaşan Fenerbahçe U19 takımı mücadeleyi 4-1 kazanırken son gol 90+3. dakikada Efekan Karayazı'dan geldi.

Fenerbahçe U19 Takımı, aynı günün akşamı da Şanlıurfa'ya gidip Süper Kupa maçına çıktı. Kadronun ilk 11'inde yer bulan Nevşehirli Efekan Fenerbahçe tarihine geçti!

Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe 19 yaş altı takımı oyuncuları Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyıldız, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet İmre, Efekan Karayazı, Emirhan Arkuctu, Muhammet Zeki Dursun, Çağrı Fedai, Kerem Kayaarası ve Görkem İbrahim Demirel ile sahada yer aldı.

İşte Fenerbahçe Süper kupa maçının U19 takımı 11'i

1- Ömer Bircan Camcı 
2-Mustafa Akyıldız       
3-Yiğit Epözdemir       
4-Yusuf Akçicek             
5-Ahmet Necat Aydın 
6- Muhammet İmre      
7- Efekan Karayazı        
8- Zeki Dursun               
9- Emirhan Arkutcu
10- Yiğit Emir Ekiz 
11- Kerem Kayaarası 

Galatasaray ise Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdulkerim Bardakçı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-lacivertli futbolcuların soyunma odasına gitmesiyle hakem Volkan Bayarslan, müsabakayı tatil etti.

Fenerbahçe'nin Nevşehirli gururu Efekan Karayazı, maç sonrası yaptığı açıklamasında; "Fenerbahçe hükmen yenilir, ama hükmedenlere yenilmez. Fenerbahçe, sen çok yaşa!" dedi.

Fenerbahçe U19 Takımında bir Nevşehirli 

Fenerbahçe, 3. Lig ekiplerinden Nevşehir Belediyespor'dan Efekan Karayazı'yı 2019 yılında daha 14 yaşında iken transfer etmişti. Nevşehir Belediye Spor altyapısında Şakir Topoğlu, Mustafa Kaya ve İbrahim Çakur hocalarımız ve ayrıca Altınyıldız kulübü ve koleji hocası Rahmi Özdemir'in üzerinde emekleri olan Nevşehirli Efekan. bu sürede Türkiye'nin köklü kulüplerinden Fenerbahçe'de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2024 Yılı Efekan'ın futbol hayatı için dönüm noktası oldu...

Fenerbahçe'de A takım kadrosuna kadar yükselen Nevşehirli genç gururumuz Efekan Karayazı, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Ülker Stadı'nda oynanan Adanaspor maçıyla boy gösterdi. Nevşehirli gururumuz Efekan Karayazı bu maçın 64. dakikasında Leonardo Bonucci'nin yerine oyuna dahil olarak profesyonel kariyerindeki ilk maçına çıktı.

Orta sahada savunmaya yönelik oynayan oyuncu, Antalyaspor maçıyla da ilk kez Süper Lig'de bir maçın kadrosunda yer aldı.

Efekan Karayazı: "Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilk profesyonel maçıma çıktım çok gururluyum. Sahaya adımımı attığım anda hissettiklerim tarif edilemez. Müthiş duygular içerisindeyim, hayallerim tek tek gerçek oluyor. Başta aileme, İsmail hocama, müthiş Fenerbahçe taraftarına, üzerimde emeği olan herkese teşekkür ederim. Her zaman daha çok çalışmaya devam..." dedi.

FİB Haber Merkezi oalrak Nevşehirli Efenkan Karayazı'ya başarılar diliyoruz.

EFEKAN KARAYAZI KİMDİR?

Efekan Karayazı, 6 Nisan 2005 tarihinde doğdu. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine kayıtlı olup, küçük yaştan itibaren futbola ilgili olan Efekan, önce Altınyıldız Koleji futbol takımı ardındanda yerel takımlarda yeteneğinin fark edilmesinin ardından Nevşehir Belediye’nin alt yapısına geçti. Burada sergilediği performansla milli takım ve Fenerbahçe yetkililerinin dikkatini çeken Efekan 2022 yılından itibaren Fenerbahçe forması giymektedir.

Genç oyuncu orta sahada görev yapmaktadır.