Nevşehirli Eğitimci, halk ozanı, öğretmen İzzet Çetin İstanbul Çengelköy'de vefat etti... Cenazesi yarın (24 Mart 2024 Pazar günü) öğle namazından sonra Nevşehir Merkez Güvercinlik Köyü mezarlığına defnedilecektir.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak Merhuma Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

GÜVERCİNLİKLİ ŞAİR İZZET ÇETİN

Eğitimci, halk ozanı. 1943’de Nevşehir’in Merkez Güvercinlik Köyü’nde doğdu. İlkokulu Güvercinlik Köyü’nde, Ortaokulu Nar Kasabası’nda okudu. Nevşehir Öğretmen Okulu’nu bitirerek meslek içinde ön lisansı tamamladı.

Daha önce yazdığı şiirler 1967’de “Oyun” adlı bir kitapta yayımladı. Ayrıca 1998’e uzanan süre içinde, olanak buldukça yazdığı şiirleri de “Oyun, Anılarda Yürümek, Aydınlık Korkusu, Bir Salkım Sevgi” isimlerini verdiği dört kitabı “Güvercinlikte Kanat Sesleri” adı altında bir kitapta topladı.

1999 yılında “Gökyüzü Gezgini” adlı bir kitap daha yayınladı. 2005 yılına dek olan şiir çalışmalarını “Yaşamın Seyri, Sevgi Boyu Yol, Yorgun Toprak” adlı üç kitapta topladı.

Daha sonra 2005 ile 2011 yılları arasında yazdığı şiirleri “Zamandaki İzler, Sevgi Serpintisi, Yaşantılardan Yansıma” isimli kitaplarda yayınladı.

En son olarak, “Oluşumun Derinliği, Aydınlığa Duvar Örmek, Sevgideki Sığmazlık, Arayış” adlı kitaplarda, şiirlerini siz değerli okuyucularla buluşturdu.

Öğretmen Ozan İzzet Çetin emekli olunca da İstanbul Çengelköy’de yaşamını sürdürdü. Köyünü de unutmadı, her yaz ziyaret ihmal etmedi.

İzzet Çetin, eğitimciliği yanında Türkçemize şiirler kazandıran bir güzel usta olarak da tanınmıştır.

Fazıl Hüsnü Dağlarca İle Dostluğu

İzzet Çetin, 1985’te atandığı İstanbul’da ünlü şairlerden Fazıl Hüsnü Dağlarca ile tanışır. Dostlukları ilerler. Yazdığı şiirlerini okur ona Öğretmen İzzet Çetin. Dağlarca bu şiirleri yer yer beğenir, eleştirdiği de olur. 

İzzet Çetin, Dağlarca’ya, ilk dört kitabını bütünlük içinde yayımlamak isteğini söyleyince, Dağlarca bu yeni kitaba şu adı önerir: Güvercinlikte Kanat Sesleri…

Kitapları:

Oyun (1967), Anılarda Yürümek, Aydınlık Korkusu, Bir Salkım Sevgi, Güvercinlikte Kanat Sesleri (Toplu Şiirleri ilk dört kitabı), Gökyüzü Gezgini (1999),  Yaşamın Seyri, Sevgi Boyu Yol, Yorgun Toprak,  Zamandaki İzler, Sevgi Serpintisi, Yaşantılardan Yansıma,  Oluşumun Derinliği, Aydınlığa Duvar Örmek, Sevgideki Sığmazlık, Arayış.

KAYNAK: Biyografi (izzetcetin.net, 27.08.2019), Prof. Dr. Emrullah Güney / Öğretmen, Ozan İzzet Çetin (27.08.2019).