Tv100'de yayınlanan Sağlı Sollu programında Erdoğan Aktaş'ın konuğu olan Nevşehirli ünlü hukuk profesörü Ersan Şen, Av. Pınar Hacıbektaşoğlu'nun, "Kürtçe'nin resmi dil olabilir" sözlerine sert tepki gösterdi. Şen, “İkinci resmi dil Kürtçe olsun diye bir şey olamaz! Devletin dili Türkçe'dir, bitti.” cevabını verdi.

Ersan Şen'den sert tepki!

Proğramda, Av. Pınar Hacıbektaşoğlu'nun Kürtçenin ikinci resmi dil olabileceğini ifade etmesinin ardından öfkelenen Ersan Şen; "Konunun tartışmaya dahi kapalı olduğunu vurguladı.

Şen, "Sayın Cumhurbaşkanının söylediği işaretten belli; Tek dil tek bayrak. Bitti." ifadelerini aktardı.

"Tartışmaya açık bir tarafı yok"

Nevşehirli ünlü hukukçu Ersan Şen konuşmasının devamında; "İkinci resmi dil Kürtçe olsun. Böyle bir şey yok, tartışmaya açık bir tarafı yok. Bu masada veya başka bir yerde Türk milletinin evladı olarak ben Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu memlekette Türkçeyi üniter yapıyı ben tartışmam.

Pınar Hacıbektaşoğlu ise bu sözlere "Düşünce özgürlüğü nerede?" diyerek şöyle konuştu; "Hocam fikir hürriyeti düşünce özgürlüğü nerde? Bunu isteyen milyonlarca insan var..."

Benim memleketimin evladı çıkıpta abuk sabuk konuşuyor mu?

Ersan Şen sözlerine şöyle devam etti; "Hak ve özgürlükleri tartışırız herkesin derdi var bu derdin ırkla dinle bir alakası yok. Ben Nevşehirliyim memleketimin derdi daha fazla kardeşim. Benim memleketimin evladı çıkıpta Türkçe'nin yerine şu olsun diye abuk sabuk konuşuyor mu?

Sayın Cumhurbaşkanının işaretinden belli; "Tek dil tek bayrak"

Bakın ben şöyle söyleyeyim Türkiye Cumhuriyeti'nde kırmızı çizgilerimiz ortada bunun başka yolu yok. Sayın Cumhurbaşkanının söylediği işaretten belli; Tek dil tek bayrak. Bitti. 

Sen kültürünü yaşayabilirsin kültürünü destekliyorum ama devletin dili Türkçe'dir kardeşim. Bana ikincisini icat etmeye kalkma ben o masada olmam sen de avucunu yalarsın." diyerek tartımaya noktayı koydu.