Nevşehirli genç imam Mustafa Toprak, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalan akrabalarını arıyor.

FİB Haber Merkezinde daha önce editör olarakta çalışan Nevşehirli Vekil İmam Mustafa Toprak, gazetemiz editörüne yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Ben Mustafa Toprak Nevşehirliyim. Nevşehir’de Vekil İmam Hatip’lik yapmaktayım. Depremde Kahramanmaraş ta yaşayan akrabalarımdan haber alamayınca hemen yola koyulduk. Depremin olduğu ilk gün sabah saatlerinden itibaren karlı depremli zorlu bir yolculuk sonrası Kahramanmaraş’a sağ salim ulaştık. Yaşanan deprem sonrasında Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Proton apartmanında yaşayan Kayınbabam, Kaynanam, babaannemiz, yeğenlerimiz (yaş: 6 aylık bebek 7 yaşında çocuk 11 yaşında çocuk) enkaz altında kaldılar. Enkaz altında kalan 11 yaşında ki Haktan yeğenimiz ilk gün halkımız tarafından kurtarıldı.

Yanımıza alabildiğimiz kadar erzak ve giyecek aldık ve burada ki mağdur depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kahramanmaraş olmak üzere birçok ilde on binlerce bina yıkımı gerçekleşti. Bu yüzdendir ki ilk iki gün arama kurtarma çalışmaları ve yardım çalışmaları yok denecek kadar azdı.

Yakınlarımız bugün 8 Şubat dahil olmak üzere hala enkaz altındalar. Kahramanmaraş'ta şuan hava ayaz buz gibi yağış oluyor bizler dışarda onlar enkaz altında donduk. Bizler şuan büyük bir sabırla bekliyoruz, dakikalar aylar gibi geçiyor.

Bugün öğleden sonra teçhizatlı ekipler enkazda detaylı çalışmayı yaptılar ancak ses alınamadı ve kepçe yardımıyla enkaz temizlemesi devam ediyor. Umutlu bekleyişimiz sürüyor. Rabbimden ümit kesilmez. Ben FİB Haber vasıtasıyla Nevşehirli hemşehrilerimize seslenmek istiyorum, lütfen yardım gönderin ve dua edin. Rabbim Devletimizin Milletimizin yardımcısı olsun. Allah Devletimize Milletimize Zeval Vermesin" dedi.

Enkaz altından yakınlarının çıkarılmasını umutla bekleyen Nevşehirli genç imam Mustafa Toprak'ın endişeli bekleyişi sürüyor...