2022 Temmuz ayında Kahramanmaraşlı Elif ve genç imam Mustafa Toprak çifti Nevşehir'de dünya evine girmişlerdi. Evliliklerinin 7. ayında 6 Şubat 2023'te, 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş'taki depremde Nevşehirli genç imam Mustafa Toprak'ın ailesinden 5 kişinin enkaz altında kaldığı binada cansız bedenine ulaşıldı.

Genç çift yaşadıkları büyük acıya rağmen yaşama tutundular ve ilk görev yeri olarak Hatay'a atanan Nevşehirli genç imam Mustafa Toprak burada depremzedelerin yaralarına merhem olmak amacıyla var gücüyle çalışıyor.

Nevşehirli imam gönüllere dokunuyor...

Depremzedelerin gönüllerine dokunarak özellikle çocukları depremin olumsuz etkilerinden uzak tutmaya çalışan Nevşehirli imam Mustafa Toprak, çocukları ve ailelerini mutlu etmenin sevinciyle çalışmalarını sürdürüyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Depremlerinde büyük yara alan illerimizden biriside Hatay’dı. Devletimizin ve milletimizin gayretiyle ayağa kalkmaya çalışan şehirde çalışmalar tüm hızıyla sürerken bölgede çalışan görevlilerde ellerinden geleni yaparak o acı günü unutturmaya çalışıyor.

Nevşehirli Genç İmamımız Mustafa Toprak’ta Hatay ilimizin Altınözü ilçesinin Kazancık Mahalle Camiisinde görev yapıyor.

Mahallesinde genç yaşlı çocuk demeden herkese hitap etmeye çalışan hocamız düzenlediği etkinlikler ve projelerle yaralı gönülleri onarmaya çalışıyor.

Göreve başladığı ilk günden beri çocuklarla özel olarak ilgilenen Nevşehirli Mustafa Hoca’nın hedefi cemaatinin TÜRKİYE’nin YAŞ ORTALAMASI EN GENÇ CAMİİ'si olabilmek.

Bu kapsamda camisini markete çeviren hocamız, namaza gelen çocuklara çikolatalar şekerler ikram ediyor. Haftalık buluşmalarla çocuklara dersler veriyor. Namaz Yarışması, namazağacı gibi uygulamalarla çocukları camiye ve namaza alıştırıyor ve ödüllerle teşviklerini artırıyor.

"Allah devletimize, milletimize zeval vermesin"

Genç İmam Mustafa Toprak, Deprem Bölgesinde tüm zorluklara rağmen yaşamın devam ettiğini devletimizin yoğun çabasıyla şehirlerin ayağa kalkmaya başladığını ifade etti.

Hatay'dan FİB Haber vasıtasıyla Nevşehir'e selam ve sevgilerini ileten genç imam, Milletimizin bu şehirleri unutmaması gerektiğini ve yaşanan zor günlerde depremzede kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı.

Mustafa Hocamızın yaptığı etkinlikleri instagramda @camiigunlugu sayfasından takip edebilirsiniz.

Editör: Fikret Capacı