TOBB'a bağlı Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş (GTİ AŞ) ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) iş birliğinde, Nevşehirli gönüllü ahçıların katılımıyla İskenderun, İslahiye, Hatay/Kırıkhan, Adıyaman, Elbistan olmak üzere 5 yerde 400 metre kare tam teşeküllü mutfak ve restoran kuruldu.

Nevşehirli gönüllü aşçılar depremzedelere sıcak yemek çıkartıyor...

GTİ ve NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız'ın öncülüğünde, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'ndan dört gün önce uğurlanan Nevşehirli gönüllü aşçılar deprem bölgesinde vatandaşlarımıza her gün üç öğün sıcak yemek hazırlayıp servis ettikleri bildirildi.

Depremzedelere üç öğün yemek, sıcak çorba ve sıcak içecek hazırlayıp dağıtımını yapan Nevşehirli gönüllü aşçılarımızdan Mehmet Topal FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Şuan Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeyiz. Deprem bölgelerinde aşçı ve yardımcısı olmak üzere Nevşehir'den gelen 30 kişi bulunuyor. Ben buradan bu koordinasyonu sağlayan başta NTSO Başkanımız Sayın M.Arif Parmaksız olmak üzere tüm gönüllü aşçı ve yardımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimizde Allah razı olsun herşey düşünülmüş, kalacağımız ve görev yapacağımız yer, kullanacağımız malzemeler hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Her gün 3 öğün depremzedelerimiz ve arama kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşlarımız için sıcak yemekler yapıyoruz. Şuan bulunduğum yerde kurulan çadır 500 ila 1000 kişi alıyor. Günlük artçı depremler yaşıyoruz. Hala enkazdan çıkarılan vatandaşlarımz var. Askerimiz, polisimiz duyarlı vatandaşlarımız herkes var gücüyle çalışıyor, depremzedelerin yaralarını sarmak üzere çaba gösteriyor. İşallah bununda üstesinden geleceğiz. Allah devletimize zeval vermesin..." dedi.