Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bugün oy kullanmaya başladılar.

Yurt dışında seçim heyecanı devam ediyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Fransa gibi avrupa ülkelerinde, 28 Mayıs’da yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi için vatandaşlar oy kullanıyor. Aralarında Nevşehirli seçmenlerin de bulunduğu binlerce kişi sandık başına giderek tercihini yaptı.

Avrupa'da Gurbetçiler yarım kalan işi bitireceğiz

Fransa'da ikamet eden Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyünden gurbetçi hemşehrimiz Fatih Sapmaz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Bugün Fransa'da oyumu kullandım. Avrupa'da yaşayan bütün vatandaşlarımızı da oy kullanmaya davet ediyorum. Vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Çocuklarımız daha iyi bir Türkiye’de yaşayacak." dedi.

Fransa'nın başkenti Paris Başkonsolosluğunda MHP'den sandık kurulu üyesi olarak görevli olduğunu söyleyen Nevşehirli hemşehrimiz Fatih Sapmaz," Fransa'da İkinci tur maratonu başladı. Seçimlerde katılım ilk tura bakarak ikiye katlandı diyebiliriz. Vatanımız milletimiz için sandıklarda görevimizi yerine getiriyoruz. Biz Avrupada yaşayan gurbetçiler olarak Yeni Türkiye Yüzyılı için şimdiden heyecanlıyız". 

Oy verme işleminde son gün 24 Mayıs

"Oy kullanma işlemleri 20-05-2023 te başladı yani bugün 24-05-2023 Çarşamba gününe kadar devam edecek. Tüm Avrupa TÜRK temsilcilikleri ve konsolosluklarda sabah saat: 08:00 ile akşam saat: 22:00 arasında oylar kullanılabiliyor. Şimdiden seçimlerin hayırlı olamsını diliyorum" dedi.

Doğru zaman doğru adam tercihimiz ERDOĞAN

Hollanda'da yaşayan Nevşehirli gurberçimiz Sedat Tapan'da; “İkinci tur oylarımızı kullandık. Allah’ın izni ile ilk turda yarım kalan işi ikinci turda tamamlayacağız. Doğru zaman doğru adam tercihimiz Recep Tayyip ERDOĞAN. Vatana millete hayırlı olsun ” yorumunu yaptı.