Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere gibi farklı Avrupa ülkelerinde yaşayan Nevşehirli gurbetçilerimiz depremzede vatandaşlarımıza yardım için için adeta seferber oldu.

Nakdi yardımlar başta olmak üzere ayni yardımlarla Tırları dolduran gurbetçilerimiz Türkiye'de deprem bölgesinde depremzedelerin yaralarının sarılması için başlatılan kampanyaya büyük destek veriyor.

Enver Akkuş, Yusuf Aydoğdu, Şengezer Kürk, Sedat Tapan gibi çok sayıda Nevşehirli memleket aşığı isimsiz kahraman  gurbetçilerimiz  Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde mağdur olanlar için toplanan yardımları Türkiye'ye uğurladılar.

İşte bu isimlerden biride İngiltere'de yaşayan Nevşehirli Sena hanım, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada şunları ifade etti; 

"Merhaba, İsmim Sena. 21 yaşındayım. İngilterede büyüdüm ama ailem Nevşehirli. 

İngilterede yaşadığımız bölgede Türk gençleri olarak yaşanan feci depremi olabildiğince insanlara duyurmaya çalıştık ve yardım topladık. Kardeşim ile birlikte bir çok büyük alışveriş zincirlerine ulaşıp yerel toplama alanlarına mama, çocuk bezi, hijyen ürünleri ve kıyafet bağışında bulunmalarını rica ettik. 

İngilterenin en büyük alışveriş mağazalarından olan Sainsbury’s mağazasının müdürü Çarli Bey, Türkiye için değeri 100 sterlini geçen bağışta bulundu. Ürünler arasında hijyen ürünleri, bebek maması ve kışlık kıyafet yer alıyor. 

Bay Çarli Türkiye’ye başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletmemi istedi. 

Ürünler şu an evimizin salonunda, kutulara konulup tırımız ile vatana yol almayı bekliyor. 

İngiltereli Türkler olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Benzer yardım kampanyaları Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz tarafından da  kapsamlı bir şekilde yürütülüyor.