TRT1’de yayımlanan ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışması süper finalinde Nevşehirli sanatçımız İbrahim Yıldız, duruşu, karakteri ve yetenekleriyle yarışmanın şampiyonu olmasa da,  gönüllerin şampiyonu oldu. Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'imizi en güzel şekilde temsil eden gönüller şampiyonu Nevşehir'in gururu İbrahim Yıldız'ı tebrik ediyoruz.

TRT ekranlarında dün akşam yayınlanan Süper Final’de 20. Bölümünde Sunuculuğunu sanatçı Turgay Başyayla’nın yaptığı Sen Türkülerini Söyle’nin jüri koltuğunda Cengiz Özkan, İsmail Altunsaray, Öykü Gürman, Aysun Gültekin ve Emre Yücelen oturuyor. 

Yarışma boyunca 4 kez 1. olan Nevşehirimizin gururu İbrahim Yıldız final de "Bir Ayrılık Bir Yoksulluk" Neşet Ertaşın bozlaklar harici kırık havalar türküsünden yorumu zor bir türküyü seslendirerek performansı ile yine tüm Türkiye'yi büyüledi. 

Final de 1 puanla grup birinciliğini kaçırdı. Jurideki Usta Sanatçı Cengiz Özkan  "Sivasın sarı çiçeği vardır sen anadolu da açan altın bir çiçeksin" dedi. Cengiz Özkan ve İsmail Altunsaraydan 10 tam puan alan Nevşehirimizin gururu gönüllerin birincisi İbrahim Yıldız diğer jurilerden 9 ar puan alarak toplamda toplamda 47 puan alarak rakibinden 1 puan düşük alarak finale veda etti.

Takipçileri sosyal medya hesaplarından 1.ciliği kaçıran ibrahim Yıldız için üzüntülerini dile getiren mesajlar attılar.

"Yolun ve bahtın açık olsun İbrahim YILDIZ"

Bizlerde Nevşehirimizden çıkan yıldızımız bozkırın, kadife ve naif seslisi, duruşu oturuşu hiç eğitim almadan tüm Türkiye'de gönüllere taht kuran gönüllerimizin birincisi Neşet Ertaş ustanın anadoluda Nevşehirimizde attığı bu tohumun meyvesi olan İbrahim Yıldız kardeşimizi gönülden tebrik ediyoruz...

Finale kalan Ömer Ahmet Turhan oldu. Finale kalan iki sanatçı Ömer Ahmet Turhan ve Ali Açıkyol yarıştı ve Ömer Ahmet Turhan 1. olarak 500 bin TL nin sahibi oldu.

YARIŞMANIN 2. SEZON YARIŞMACILARI KİMDİ?

Sen Türkülerini Söyle yarışmasının 2. Sezon yarışmacılarından bazıları şunlardı:

  1. Ilayda Türkü Yıldız: Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyan ve piyano eğitimi alan bir öğrenci. Yaklaşık 3 yıldır müzik eğitmeni olarak çalışıyor ve Erdal Erzincan'dan bağlama dersleri almıştır​​.

  2. İbrahim Yıldız: Nevşehirli, 25 yaşında, evli bir çiftçi ve hayvancı. Bağlama çalmayı genç yaşlarda babasından öğrenmiştir​​.

  3. Ömer Gökmen: Ankara doğumlu, Çankırı'nın Bozkır köyünden, profesyonel müzik eğitimi almadan müziği öğrenmiş ve birden fazla enstrüman çalabilen bir sanatçı​​.

  4. Ali Açıkyol: TRT Çocuk Korosu'nda yer almış ve Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuş. Kerkük ve Urfa yöresine ait eserleri kendi üslubu ile seslendiriyor​​

  5. Nergül Balta

  6. Esra Abay: Bandırma doğumlu, 45 yaşında ve çeşitli alanlarda profesyonel eğitimler almıştır​​.

  7. Emir Talha Altunbaş: Sivas kökenli, Sakarya'da büyümüş ve Sakarya Üniversitesi Sağlık Bölümü'nde eğitim almıştır​​.

  8. Eren Özdemir: Kırıkkale doğumlu, 34 yaşında ve Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu​​.

Editör: Fikret Capacı