Kahramanmaraş’ta yaşanan iki deprem büyük bir yıkıma sebep oldu. Binlerce insanımız yaşamını yitirirken ortaya çıkan hikayeler yürekleri sızlattı. İşte o hikayelerden biride Nevşehir'in Uçhisar kasabasında yaşandı.

Tarih: 6 Şubat 2023 Pazartesi saat 04:27'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Nevşehir ve çevresinde de şiddetli bir şekilde hissedildi. 

"ASKERİMİZİN HAKKI ASLA ÖDENMEZ"

Depremden sadece dakikalar sonra Nevşehir Uçhisar jandarma noktasında görevli bir jandarma astsubay Uçhisar Aşağı Mahalle Muhtarı Ümit Tuluay'ı telefonla arayarak, yıkılan bir bina olup olmadığını sordu... Oysa o anlarda deprem’den en fazla etkilenen yerlerden biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kaybettiklerinden habersizdi.

Şimdi gözyaşlarıyla o anı yeni hatırlıyorum...

Türkiye'nin yüreğinde derin yaralar açan, asrın en büyük deprem felaketinin ilk gün ilk anlarını yeni yeni hafızalarında canlandıran Uçhisar Aşağı Mahalle Muhtarı Ümit Tuluay yaşadığı bir olayı FİB Haber Merkezine gözyaşlarıyla şöyle anlattı; 

"Tarihe bir not düşmek istiyorum. 6 Şubat 2023 sabahı depremin hemen ardından 04:30 saatlerinde burada görevli jandarma astsubay arkadaşım beni aradı: "Abi deprem oldu, Uçhisar'da yıkılan bina varmıdır?" diye endişelerini iletti. Kontrolleri yaptık olmadığına sevindik.

Oysa o arkadaşım Nurdağlıydı ve ailesinden tanıdıklarından bir çok insanı kaybettiğinden haberi bile yoktu. İşte o yüzden ASKERİMİZİN HAKKI HİÇBİR ZAMAN ÖDENMEZ... Mevlam devletimize, milletimize ,askerimize zeval vermesin, rabbim tüm ordumuzu korusun kollasın kuşatsın inşallah. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ailelerine bol sabırlar diliyorum" dedi.