Nevşehir'in 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi üzerindeki yola yerleştirilen 'Azami Hız' 30 km tabelası merak uyandırdı. FİB Haber Merkezi olarak bu levhanın mahiyetini sizler için araştırdık.

NEVŞEHİR'DE OKUL BÖLGELERİNE TRAFİK UYARI LEVHALARI YERLEŞTİRİLDİ

Nevşehir’de trafik ve yaya güvenliğine yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Nevşehir'de Karayolu 67. Şube Şefliği tarafından trafik güvenliği eylem planı tablosunda bulunan veriler doğrultusunda; okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yayaların yoğun olarak kullandığı yerlerde ve çevresinde hız sınırının 30 km olması yönünde trafik levhaları yerleştirildiği öğrenildi.

Nevşehir'de ‘Okul Bölgesi’ olarak belirlenen yerlerde hız sınırı 30 km olarak belirlendi. Peki Azami Hız Sınırlaması Levhası 30 km Trafik Tabelası ne anlam taşıyor?

Okul Bölgesi Azami Hız Sınırı Bu işaret levhası, yakın mesafede bulunan bir okul bölgesinden geçilmekte olduğunu, her an yola çıkabilecek okul  çocuklarının olabileceğini, sürücülerin hızlarını azami 30 km/s'ye düşürmeleri gerektiğini belirtmek için kullanılır.

Konu hakkında FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefi Mustafa Dağaslanı, “Nevşehir Valiliği İl Trafik Komisyonu Başkanlığımızın almış olduğu karar sonrası vatandaşlarımızında talepleri doğrultusunda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla okul bölgeleri yaya geçitlerine trafik uyarı levhaları yerleştirilmiştir. Bu kapsamda öğrencilerimizin okullarına güvenli bir şekilde giriş çıkışlarını sağlayarak, bununla birlikte oluşabilecek trafik kazalarının da önüne geçmek için okul bölgelerinde trafik levhaları yerleştirilerek, araçların azami hız sınırları da 30 km’ye düşürülmüştür. ” açıklamasında bulundu.

Bu uygulamamız farklı diğer yerlerde de var...

Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefi Mustafa Dağaslanı, "Sorumluluk alanlarımız içerisinde okul yaya geçitlerinin bulunduğu her yere bu uyarı levhalarını yerleştiriyoruz. Nevşehir'de bu kapsamda sadece bahse konu olan yerde değil, Göre yolu Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde ki Külliye cami okullar bölgesinde, 2000 Evler mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Rauf Nail Akman İlkokulu ile yine aynı güzergahta bulunan Nevşehir Hacıbektaş Veli  Üniversitesi yaya geçidinin bulunduğu yerlerde de uygulamamız var. Araç sürücülerinin özellikle okullar bölgesinde kurallara ve hız sınırına uymalarını önemle rica ediyoruz." dedi.

Dağaslanı, İl genelinde trafik işaret ve levha çalışmalarının devam edeceğini belirtirken, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

Peki merak edilen sorular ve cevapları;

*-'Azami Hız' için 30 km Hız sınırı tabelası Cumartesi ve pazar günleri için geçerli değil, (Çünkü o günler okullar kapalı)

*-Bu tabelaların olduğu yerde Radar yoktur.

*-Tabelanın geçerliliği okul giriş çıkış saatleri arasında geçerli.

*-30 km hız sınırı hafta sonu için geçerli değil.

*-Tabelanın bulunduğu istikamette 1-1,5 km için geçerli