Bursa'daki Teknoloji Kampı'na giderken meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar Uçak Mühendisi ve İHH Gönüllüsü Tarık Kesekçi'nin  Nevşehir'deki kabrinde çevre düzenlemesi yapıldı.

Mezarı, İHA modeli uygulanarak hazırlandı.

Nevşehir Belediyesi tarafından 26 Yaşında hayatını kaybeden 1 çocuk babası Nevşehirli genç mühendis Tarık Kesekçi'nin Taşlıbel Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığında ki mezarı İnsansız hava aracı (İHA)  şeklinde tasarlandı. Kabrindeki mezar taşına Türk bayrağı motifi işlenerek "Mazlum coğrafyaların iyilik mühendisi" notu yazıldı.

Yerli ve milli İnsansız hava araçları (İHA-SİHA) çalışmalarında yer alan Merhum Tarık Kesekçi, Baykar tarafından üretilen insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının liderliği görevini sürdürüyordu. 

Nevşehirli uçak mühendisi Tarık Kesekçi'nin babası Uzman Doktor Salim Kesekçi; "Tarığıma sahip çıkarak kabrinin düzenlemesini yaptıran başta Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Savran olmak üzere, Başkan yardımcılarımız Ersin Erol, Nafiz Dirikoç ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'da; "Ülkesi, milleti için mühendislik alanına adamış bir hayat. Rabbim, Tarık kardeşimizi Peygamber Efendimize komşu eylesin inşallah" dedi.

Tarık Kesekçi'nin annesi Beyhan Kesekçi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti;

"Kabrini öğretmenlerin, hocaların ziyaret etsinler oğul..."

Göğüsleri kabarsın. Verdikleri emeğin, ettikleri duanın karşılığını almanın huzurunu bulsunlar.
Seni iki kanatlı kuş olup uçurmanın saadetiyle dolsunlar.
Kabrini erenler ziyaret etsinler oğul...
Zikirleri Allah olan.Gözlerin gördüğünün ötesini idrak eden ,kalp gözü açık Allah dostları okusun başında. Ölümün bir şeb_i aruz ,sen toprak altında bir hazine.
Kabrini çocuklar ziyaret etsinler oğul... Otursunlar Kanatlarına uçmayı hayal etsinler.
O iki kanadı anlatsın anne babaları bir insanı yüksek hedeflere,hatta gözünün göremeyeceği güzelliklere uçuracak olanın ilim ve iman kanatlarını taksınlar çocuklarına.
Kabrini Gençler ziyaret etsinler oğul...
sığ düşüncelerden , ayrımcılıktan,zihinlere vurulmuş kelepçeleden kurtulsunlar.
Sen gibi yataklarından kaldıracak hedefler koysunlar kendilerine. ölümün yaşı yok, duracak vakit deyil, oyun oynaşla zamana iz bırakılmayacağını farketsinler.
Yıldız ol en karanlık günlerinde,Pes etmemeyi, inancın gücünü,hayata geliş amaçlarının olduğunu hatırlasınlar.
Kızlar Tarıklar doğurmanın sözünü versinler kabrinde.
Anneler ziyaret etsin kabrini oğul...
Bağrı yanık anneler. gözyaşları eşlik etmiş dualarına.Kimi hiç olmayan evladının hasretini gidersin kabrinde,
Kimi yaşayıpta varlığıyla imtihan olduğu evladının kırıklığını gidersin dualarıyla.
Bir deyil binlerce annenin gözyaşı oldun,dualarında yer aldın oğul...
Firakın dağladı yüreklerimizi.
Babalar gelsin kabrine oğul...
Dillerinde senin bayrağını taşıycak bir evlat duasıyla.
Dava aşkına aşık babalar.
Sözüne sadık evlat yetiştirme duaları dökülsün dillerinden,
özlem duydukları şehadete kavuşmanın tadı değdirilsin dudaklarına.
Bir amaç uğruna yaşanmış hayatın,bereketine şahitlik etsinler.
Sana gelen boş gitmesin oğul...
Tefekkür doldursun heybesine.
Yeni bir hayatın başlangıcı ,hayırlı adımlarının ilki olasın.
Ümmetin özlemini çektiği evlatsın sen.Hakkım helaldir sana.Mazlumlar, yetimler,çaresizler ziyaret etsin seni.En kıymetlilerindi dualarına talip olduğun.
Allah nurunu tamamlayacak bilirim.Kabrin Allah'a dönüşü hatırlatsın.Sen gibi bir yiğide üsve_i hasene olan peygamberimiz düşsün gönüllere. Hamdolsun bu yolda seni istihdam edene.
Sadece bir kabir deyil burası kocaman bir işaret levhası.
Sana gelen kendine gelsin oğul.
Sana gelen kendine gelsin....
Tarığın annesi
21 Kasım 2022 

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak, İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Baykar'ın uçak mühendisi genç kardeşimiz Tarık Kesekci ve 3 arkadaşına bir kez daha Allah’tan Rahmet Kederli ailelerine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” Açıklaması: Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.
 

Tarih: 27.11.2021 

4 genç, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gençlik oluşumu İstanbul Genç İHH’nın Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na gitmek için İstanbul’dan yola çıktı. Gençler, Bursa’da bulunan İHH Marmara Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenecek olan kampa giderken İstanbul - Bursa Otoyolu’nda geçirdikleri kaza sonucu olay yerinde hayatlarını kaybettiler. 

Nevşehirli Tarık Kesekci daha yeni baba olmuştu...

Tarık Kesekçi; aslen Nevşehirliydi, İstanbul’da ikamet ediyordu, 26 yaşındaydı ve yeni baba olmuştu. Üniversite yıllarından itibaren İHH’da gönüllü faaliyetlere katılıyor, yurt dışı organizasyonlarında yer alıyordu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirip Baykar Savunma Şirketi’nde uçak mühendisi olarak çalışmaya başladıktan sonra ise yeni yetişen nesile teknoloji aşkını aşılamak için gönüllü konferanslara katılmaya devam etti. Genç İHH’nın düzenlediği teknoloji kamplarına katılıyor ve bir genç olarak Akıncı gibi insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının lideri olarak onlara örneklik teşkil ediyordu.