DoubleTree by Hilton Avanos - Kapadokya otelde soğuk mutfak şefi Regaip Uz, başta karpuz ve kabak olmak üzere çeşitli sebze ve meyveleri oyarak resim ve değişik figürler yapıyor.

Turistleri hayrete düşürüyor...

Nevşehirli soğuk mutfak şefi Regaip Uz, başta karpuz ve kabak olmak üzere değişik sebzeleri oyarak ilginç resimler ortaya çıkarıyor. Haftanın iki gününü bu ilginç çalışmaya ayıran Uz, yerli-yabancı herkesin ilgisini çekiyor. Çiçek figürü başta olmak üzere her türlü şekli verebildiği kabak ve karpuzları daha sonra müşterilerine ikram eden Uz, amacının insan isterse her şeyi yapabileceğini anlatmak olduğunu ifade etti.

Karpuz ve kabaklar Uz'un elinde sanata dönüşüyor...

13 yaşından beri mutfaktan gelme olduğunu belirten 26 yaşındaki Uz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "10 yıl kadar önce bu figürleri yapmaya başladım. Karpuz, kabak, turp, patates gibi sebzeleri kullanarak bir heykeltıraş veya oyma sanatçısının yaptığı her şeyi yapabiliyorum" dedi.

Nevşehirli soğuk mutfak şefi Regaip Uz, yaptıklarını turizmi eğlenceli hale getirmek, Türklerin isterse her şeyi yapabileceğini göstermek ve sanatta sınır olmadığını vurgulamak olarak değerlendirdi. Çiçek ve hayvan figürü dahil her şeyi sebzeleri kullanarak yapabilen Uz'un eserleri Kapadokya Bölgesinde yerli ve yabancı turistler tarafından da hayranlıkla izleniyor.

Editör: Fikret Capacı