İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Nevşehirliler Derneği, yönetim kurulu, istişare kurulu ve dernek başkanlarının katılımıyla kahvaltı formatında kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Dernek Başkanı Yüksel Yılmaz, yapılan toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek, Nevşehir’in kültürel mirasını koruma ve derneğin geleceğini daha güçlü temeller üzerine inşa etme konularında önemli değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.
Yılmaz açıklamasında, “Nevşehirliler Derneği olarak yönetim kurulu, istişare kurulu ve dernek başkanlarımızın katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Nevşehir’imizin kültürel mirasını korumak ve derneğimizin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmek adına kıymetli istişarelerde bulunduk. Aldığımız kararların derneğimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
“Gücümüz Birliğimizden Geliyor”
Toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıkarken, derneğin gelecek dönem projeleri de ele alındı. Yılmaz, “Gücümüzü birliğimizden, ilhamımızı kadim şehrimizden alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından dernek yönetimi, MHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.
Nevşehirliler Derneği’nden MHP İstanbul İl Başkanlığı’na Ziyaret
İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Nevşehirliler Derneği, sivil toplum ve hemşehri dayanışması kapsamında önemli bir ziyarette bulundu. İlk olarak MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Turgay Özbaş'ı ziyaret eden Dernek yönetimi ardından da Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Volkan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Dernek Başkanı Yüksel Yılmaz, istişare ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri görüşmenin samimi bir ortamda geçtiğini ifade etti.
“Nazik Kabulleri İçin Teşekkür Ediyoruz”
Dernek Başkanı Yüksel Yılmaz yaptığı açıklamada, “Nevşehirliler Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği istişare ve yönetim kurulu üyeleri hemşehrilerimiz ile birlikte İstanbul Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Volkan Yılmaz’ı makamında ziyaret ettik. Nazik kabulleri ve hoş sohbetleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Hemşehri Dayanışması ve Kültürel Bağlar Vurgusu
Gerçekleştirilen ziyarette, Nevşehirliler arasında İstanbul’daki dayanışma faaliyetleri, kültürel bağların güçlendirilmesi ve sivil toplum çalışmalarına ilişkin konular ele alındı. Dernek yönetimi, hemşehri birlikteliğini artırmaya yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti.
Sivil Toplum Görüşmeleri Devam Edecek
Nevşehirliler Derneği’nin İstanbul’daki temaslarının, farklı kurum ve kuruluşlarla sürdürüleceği, kültürel ve sosyal iş birliklerinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.
Ziyaretin, hemşehri dayanışmasını güçlendiren önemli bir adım olduğu değerlendirildi.
Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu ile Görüşme
Program kapsamında dernek yönetimi ayrıca Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu ile de bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede şehirler arası kültürel bağlar ve sosyal dayanışma konuları ele alındı.
Nevşehirliler Derneği’nin İstanbul’daki temasları, hemşehrilik bağlarını güçlendirmeye ve kültürel dayanışmayı artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.













