Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nde katılımcılara közde Nevşehir patatesi ikram edildi.

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Açık Otopark Alanı’nda NEVÜ öğrenci kulüp ve toplulukları, kadın kooperatifleri ile bazı özel sektörün tanıtım ve satış stantlarının yer aldığı şenlik alanında ‘Patates Festivali’ düzenlendi.  

Nevşehir’de faaliyet gösteren Öz Güngör Tarım firmasının destekleriyle düzenlenen ‘Patates Festivali’nde közde pişirilen patatesler katılımcılara ikram edildi.

KÖZDE PATATES İÇİN MALZEME LİSTESİ
1 kilogram veya 10-15 adet orta boy patates
Tereyağı
Rendelenmiş kaşar (isteğe göre)
Tuz
Karabiber
Sarımsak
Taze dağ kekiği
KÖZDE PATATES NASIL HAZIRLANIR?
Kamp ateşinizi yaktıktan sonra çayınızı demleyin ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra kor haline gelmiş ateşin içine 10-15 adet orta bot patatesleri atın. Patateslerin közlenip közlenmediğini bıçak ve çöp şişle kontrol edebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük alüminyum folyolara sararak közlerin hemen yanına bırakın. Daha sonra ise közlenen patateslerin tam içini bıçak yardımıyla kesin. Patateslerin ekmek gibi içini açın, 1-2 parça tereyağını patateslerin içine bırakın ve erimesini bekleyin. Ardından patateslerin üzerine tuz, karabiber, kekik ve pulbiber atarak yiyebilirsiniz. Patateslerin içine kaşar veya sarımsak koyarak da yiyebilirsiniz daha lezzetli olacaktır. Közlenmiş patatesleri yerken bir yandan da dinlenmeye bıraktığınız çayınızı yudumlarsanız keyfinize keyif katmış olursunuz. Patatesin karbonhidrat değerinin yüksek olması nedeniyle tüketilmesi durumunda uzun süre tok tutacaktır.

02C420F1 Bd91 4805 A2F0 Ae914525Aa6A