Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Spor Bilimleri Fakültesi tarafından “Adım Adım Sağlığa Birlikte Yürüyelim” etkinliği gerçekleştirildi. Üniversitenin giriş nizamiye kapısından başlayan yürüyüş, Açık Sentetik Çim Saha’da sona erdi.
Etkinliğe NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Deviren ve Prof. Dr. Mutluhan Akın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşün ardından Üniversitenin Okçuluk Kulübü ile Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından okçuluk gösterisi sunuldu ve katılımcılar da ok atma deneyimi yaşadı.
Rektör Aktekin: “Sağlıklı Yaşam Kampüs Kültürümüzün Önemli Bir Parçası”
Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, etkinliğin hem sağlıklı yaşam bilincini artırdığını hem de üniversite personelini bir araya getirerek güçlü bir sosyal atmosfer oluşturduğunu belirtti. NEVÜ’de eğitimin yalnızca akademik süreçlerle sınırlı olmadığını vurgulayan Aktekin, öğrencilerin ve çalışanların fiziki, zihinsel ve sosyal açıdan desteklenmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının çalışma performansına katkı sağladığını dile getiren Aktekin, spor, sanat, kültür ve sosyal faaliyetlerin üniversite tarafından güçlü şekilde desteklendiğini belirtti. Kampüste huzurlu ve gelişimi teşvik eden bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Aktekin, yapılan yürüyüşün bu anlayışın yayılmasına katkı sunduğunu ifade etti.
Rektör Aktekin, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Spor Bilimleri Fakültesi’ne, okçuluk gösterisi sunan Okçuluk Kulübü ve öğrencilere, ayrıca yoğun katılımlarıyla etkinliği anlamlı kılan tüm NEVÜ ailesine teşekkür etti. Üniversitenin sağlıklı yaşam, spor, kültür ve sanat alanlarındaki faaliyetlerini artırarak sürdüreceğini de sözlerine ekledi.









