Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi 27 Şubat 2023 Pazartesi günü uzaktan öğretim ile başlıyor.

Yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak tanımlanan merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olmak üzere 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, deprem bölgelerindeki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları nedeniyle bahar yarıyılı açılışının geçici bir süre ertelenmesi kararı verilmiş, 11 Şubat 2023 tarihinde alınan yeni kararla da 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacağı duyurulmuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar 17 Şubat 2023 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında, yükseköğretim kurumlarının 20 Şubat 2023 tarihinden itibaren eğitim öğretime başlayabileceklerini ifade etti. Prof. Dr. Özvar ayrıca Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği uyarınca devam eden programlardaki öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini, diğer bölüm ve programların ise uzaktan öğretim yöntemleri ile bahar dönemine devam edeceğini vurguladı. 2023 Nisan ayı başı itibarıyla ise alınan kararların yeniden gözden geçirilerek şartlar elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğinin de değerlendirileceğini belirtti.

Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu kararlar doğrultusunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi 27 Şubat 2023 Pazartesi günü uzaktan öğretim ile başlayacağını duyurdu.  

NEVÜ’den yapılan açıklamada “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 17 Şubat 2023 tarihli yazısı doğrultusunda Üniversitemiz 2022-2023 Bahar Yarıyılı 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olup, dersler uzaktan öğretim yöntemi ile gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitim yapılacak uygulamalı bölümler Üniversitemiz tarafından önümüzdeki günlerde ilan edilecektir.

2023 yılı Nisan ayı itibarıyla Yükseköğretim Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda eğitimin yöntemi (yüz yüze, uzaktan veya karma) hususunda yeniden değerlendirme yapılabilecektir” ifadelerine yer verildi.