T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in dilimize çevirdiği ve Şahin Ergüney'in yönettiği "Sırça Kümes" adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda tiyatro severlerle buluşacak.   

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un karşılıklı olarak imzaladıkları protokol uyarınca Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023 yılı NEVÜ’de tiyatro şöleni 24 Ocak 2022 Salı günü saat: 20:00’de "Sırça Kümes" adlı tiyatro oyunu ile devam edecek.

İlgili protokol kapsamında; Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenli olarak sahnelenecek tiyatro etkinliği biletleri öğrenciler için 20 TL ve tam bilet fiyatları ise 30 TL olarak belirlenirken, tiyatro severler biletlerini Devlet Tiyatroları’nın internet sitesi www.devtiyatro.gov.tr üzerinden temin edebilecek. 

Tiyatronun Konusu

Amerika’da büyük buhran dönemi… Hayat her zamanki gibi acımasız, yokluk alabildiğince can yakıcı… Küçük, boğucu, izole dünyalarına sıkışmış bir anne ve iki çocuğunun yaşama ısrarı… Çaresizliğin hafif ateşinde sükûnetle kavrulan örselenmiş ruhlar… Camdan daha narin, sırçadan daha kırılgan yığınlar… Uyumsuz, umutsuz, utangaç, içe kapalı, dışa küs, öfkeli, kibirli, bencil, hesapçı, mutsuz biçareler… Sistemle “beyhude” savaşırken, sistemin parçası olmaya can atan tutunamamışlar… Hasılı, evrensel açmazlar, benzer travmalar, tanıdık acılar, bozgunlar. Aynı hikayelerin benzersiz, sarsıcı yorumu…

Yer    : NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu

Tarih : 24 Ocak 2023 Salı

Saat  : 20.00

Yaş    : 13+

Bilet Temini

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Biletini Al:https://biletinial.com/tiyatro/sirca-kumes-dt