Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Serdar Tekin’in projesi, Avrupa Komisyonu ve Estonya Araştırma Konseyi tarafından ödüllendirildi.

NEVÜ’lü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Tekin’in “Translanguaging Framework for Non-Native English Teachers Working with Young Learners in Turkish Primary Schools” başlıklı projesi, Horizon 2023 Marie Sklodowska-Curie Burs Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunarak 100 üzerinden 85,2 puan alıp “Mükemmellik Mührü”nü kazandı. Bu prestijli ödül, mükemmellik, etki ve kalite kriterlerini kapsayan üç alanda değerlendirilmekte ve toplamda %85 ve üzeri puan alan projelere verilmekte. Tekin’in bu projesi ayrıca Estonya Araştırma Konseyi tarafından da 108.000 Euro (yaklaşık 3.750 milyon TL) hibe desteği ile ödüllendirildi.

İlkokul seviyesinde İngilizce öğretiminin kalitesini artırmayı amaçlayan proje, öğretmenlerin dil kullanımı üzerine yoğunlaşarak bu alanda bir kılavuz oluşturmayı hedefliyor.