Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü (HAYKOR) ile Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) Kulübü, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’na ziyaret düzenledi.

Ziyarete HAYKOR Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Küçükdeveci, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Başak Öztürk, MBG Kulübü Akademik Danışmanı Prof. Dr. Zübeyde Kumbıçak ile kulüp üyeleri öğrenciler katıldı.

JAKEM’i tanıtmak, katılımcılara at ve köpeklere nasıl eğitim verildiğini göstermek ve katılımcıların hayvanlara karşı olan önyargılarını kırmayı amaçlayan ziyarette, JAKEM personeli eğitimli köpekler ve atların uygulamalı eğitimlerini göstererek, JAKEM’ in tarihi, faaliyetleri, eğitimli köpekler ve atlar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sonunda Kulüplerin Akademik Danışmanları ve öğrenciler, JAKEM Komutanlığına ve personellerine göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sundu.