Bugün Saat 13.27'de yaşanan Niğde'nin Bor ilçesindeki 5,3 büyüklüğündeki deprem Nevşehir'de de hissedilirken bazı vatandaşların cep telefonlarına uyarı mesajları geldi. Bildirimden saniyeler sonra sarsıntı hissedilmeye başladı.

Niğde'nin Bor ilçesi Obruk köyü merkezli 5,3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, saniyeler öncesinde çok sayıda Android kullanıcısına bildirildi.

FİB Haber Merkezi WhatsApp İhbar Hattı telefonuna da gelen mesajda; "Deprem Güvenlik bilgileri: Tahmini büyüklüğü 5,2 olan deprem.94,6 km uzaklıkta,25 Şubat 2023 13:27 Kaynak: Android Deprem Uyarı sistemi" 

Google Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Aktif Edilir?

Google’ın son derece hayati önem arz eden Google Deprem Uyarı Sistemi özelliğini aktif etmek için aşağıdaki adımları takip edin.

Android işlemcili cihazın Ayarlar sekmesine tıklayın.

Konum seçeneğine dokunun.

Konum Servisleri başlığı altında yer alan Deprem Uyarıları butonuna tıklayın.

Deprem Uyarıları özelliğini bu sayfada aktif edebilir veya kapatabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Deprem Uyarı Sistemi özelliği telefonunuzda aktif edilecektir. Bu sayede, civarda yaşanan sarsıntılardan önce; deprem esnasında veya depremden sonra haberdar olacaksınız. Son olarak, sadece 4.5 ve üzeri sarsıntılar için akıllı telefonlara bildirim gönderilmektedir.