Acıgöl ilçe kaymakamı Mustafa Çakır, FETÖ/PDY soruşturmasında açığa alındı. Kaymakam Çakır’ın darbe girişimine karşın açıklamaları da açığa alınmasına engel olamadı.

Mart ayında Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde, PKK´lı teröristler ile girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Emre Fıstıkeken´in cenazesinde Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır´ın şehidin silah arkadaşını azarlaması Nevşehir gündemine oturmuştu.

En yakın arkadaşını şehit veren özel harekat polisini azarladıktan sonra “Ben kaymakamım bir diyeceğin var mı?” diyen Kaymakam Çakır, Nevşehir kamuoyundan büyük tepki görmüştü.

Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır, Nevşehir´de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

Kaymakam Çakır, Acıgöl ilçe kaymakamlığının resmi internet sitesinde yayınladığı açıklamada darbe girişimini kınarken; “15-16 Temmuz 2016 tarihlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemiz genelinde milli iradeyi silah zoruyla esir alma teşebbüsünde bulunan hain güçlerin bu teşebbüsü emniyet güçlerimizin ve sağduyu sahibi askeri personelin çabaları, vatandaşlarımızın demokrasiye ve milli iradeye olan inancı sayesinde boşa çıkarılmıştır. Aziz milletimizin demokrasiye olan inancı ve devletine olan bağlılığıyla tüm bu girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu menfur saldırılar sırasında şehadet şerbetini içen Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer vermişti.