NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in başarı sağlanan spor damlarından biri olan atletizm dalında Oğuzhan Benli önce Ankara’da, başarılı olması haline ise daha sonra da Belçika’da yarışmaya hazırlanıyor.

Çalışmalarını Antrenörü Resul Köstekçi nezaretinde sürdüren Oğuzhan Benli’nin performansının en üst düzeyde olduğu belirtilirken, sporcunun 4-5 ve 6 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacak olan müsabakalarda başarılı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sporcunun kamp sürecinin son derece verimli geçtiğini kaydeden Nevşehir Atletizm Antrönürü Resul Köstekçi, Oğuzhan Benli’nin İzmir’de 400 metre de elde ettiği derecenin Nevşehir atletizmi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerken, “Öncelikle 2013 yılının atletizm sporu açısından güzel başladı. İzmir’de sporcumuz Oğuzhan Benli 400 metre de hem kendisinin hem de ilimizin en iyi derecesini ortaya koydu. Yeni sezon açıldı ve 4-5-6 Ekim 2013 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak atletizm yarışmalarına hazırlanıyoruz.  Bu müsabakalarda Oğuzhan Benli bu kez 1000 Metre de temsil edecek. Bu yarışmalarda sporcumuz 2.25 – 2.55 arasında bir derece elde ederse şampiyon olacak ve ilimizi Belçika’da yapılacak olan müsabakalarda temsil etme hakkını kazanacak. Dünya Liseler Arası Atletizm yarışmalarında ilimizi ve ülkemizi temsil edebilecek düzeyde olan sporcumuz uzun süredir kamp yapıyor. Performansı da gayet iyi durumda. 2010 yılında Katar’da yapılan dünya liseler arası atletizm şampiyonasında ilimiz sporcularından Çağrı Karaca ve Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden Gamze Bulut ülkemizi temsil etmişlerdi. Oğuzhan Benli’nin bu yarışmalarda ülkemize ve ilimize önemli bir derece ile döneceğinden yana şüphemiz yok. Bu arada sporcumuzun öğrenim gördüğü Endüstri Meslek Lisesi idareci ve öğretmenlerine de sporcumuza olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Spor ekiple birlikte yapıldığında başarıyı da beraberinde getiriyor” ifadelerinde bulundu.