Görmeyenler Kültür Birleşme derneği  Asker elbisesi giyerek “Zeytin Dalı Harekatın” gönüllü asker olmak için geldiler. Askerlik şubesi Başkan vekili Astsubay kıdemli başçavuş Serkan Yalçın tarafından karşılandı.
Suriye’nin Afrin kentindeki terör hedeflerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) düzenlediği ’Zeytin Dalı Harekatı’na  katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi. Nevşehir Görmeyenler Kültür Birleşme Derneği ( GÖRBİR) Şube Başkanı Erol Mutlu  ve beraberindeki yaklaşık 25 kişi .Askerlik şubesi başkan vekili Astsubay kıdemli başçavuş Serkan Yalçın’a ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için askerlik şubesine geldiklerini belirtti. GÖR-BİR, Derneği Nevşehir il başkanı  Şube Başkanı Erol Mutlu “Türkiye’mizde sınır ötesinde bir savaşımız var. Mehmetçiklerimiz orda bizde görme engellileri olarak gözümüz görmüyor ama kalbimiz görüyor. Bizde askerlerimize moral vermek için bizde yanlarında olmak için askerlik şubesine geldik. Bizimde askere alınarak sınır ötesine gitmeyi sayın komutanımızdan istiyoruz.Bunuda askeri elbisemizi giyerek şubemizde bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımıza selam, askerimize moral,Afrine devam ”dedi, Askerlik şubesi Başkan vekili Astsubay kıdemli başçavuş Serkan Yalçın ise bu nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Bizlere moral desteği sağladınız,çok teşekkür ederim taleplerinizi alacağım.İlgili birimlere ileteceklerini belirtti.

GORMEYENELER KULTUR BIRLESME DERNEGI ASKER ELBISESI GIYEREK ZEYTIN DALI HAREKATIN GONULLU ASKER OLMAK ICIN GELDILER. ASKERLIK SUBESI BASKAN VEKILI ASTSUBAY KIDEMLI BASCAVUS SERKAN YALCIN TARAFINDAN KARSILANDI(FOTO:SINAN KORKMAZER/NEVSEHIR,DHA)
Görme engelli ve gönüllü askere gitmek isteyen 54 yaşındaki Mustafa Ertaş ise ”Ben daha önce askerlik yapmamıştım gözlerimden dolayı ilk defa askerlik elbisesi giyiyorum. Çok hoşuma gitti, Duygulandım, operasyona katılan askerlerimizi destekliyoruz. Allah başarılarını artırsın ben buradayım ama aklım fikrim orda kendimi zaman,zaman uçağın içerisinde zaman,zaman tankın içerisinde, obüs toplarının başında kendimi hayal ediyorum. BUSEYA dağını sanki onlarla beraber tırmanıyorum. Hayalimde PKK’lar PYD,lerle çarpışıyorum Allah ordumuzun yardımcısı olsun, şehit olmak için varız. İnşallah bizede şehitlik nasip olur” dedi.