Ortahisar belediyesinin girişimleriyle kasabada 23 yıldır çözümlenemeyen yeni ilkokul yapımı nihayet çözüme kavuşturuluyor.  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, "Ortahisarımızda dev yatırımlara devam. Nereden Nereye! Şükürler olsun ki, 2019 yılında seçim öncesi verdiğimiz bir sözümüz, bir hayalimiz daha gerçek oluyor. Bu gurur hepimizin, tüm beldemizin. Dile kolay tam 23 yıl önce dönemin Nevşehir Valisi Yusuf ERBAY ile rahmetli hayırsever Galip ÜSTÜNADA arasında protokolü imzalanarak temeli atılan ve 23 yıldır bu şekilde bekletilen İlkokulumuzun yapım işi, uzun mücadelelerimizin sonunda 22 Mayıs 2023 tarihinde ihaleye çıkıyor. Bı sayede inşallah Galip amcamızın da sözü yerine gelmiş olacak ve kendisi rahat uyuyacak. Allah rahmet eylesin. Hayrı kabul olsun. 

Bu meşakkatli süreçte bizlere inanan ve sürekli destek olan Adnan İçöz, Altan İcöz, Ahmet Üstünada ile diğer aile fertlerine, eski Genel Müdürümüz sayın Yusuf Büyük’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Memet Polat’a, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Savaş Özdemir’e, Özel İdare Genel Sekreterimiz Sayın Kamil Duru’ya, Mimarlarımız Sayın Özge Öztürk İle Sayın Emre Eranıl’a, Kapadokya Alan Başkanlığımıza, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Nazan Şener’e, Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel’e, İl Başkanlarımız Sayın Ali Kemikkıran ile Sayın Mustafa Rauf Yanar’a, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz İle Sayın Yücel Menekşe’ye, Bakan Yardımcımız Sayın Sadri Şensoy’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e Ve Tabiki Türkiye Yüzyılının Mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve kasabam adına sonsuz şükranlarımı sunarım" dedi.