Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 22 Aralık Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

NTB Başkanı Salaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “1. Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 – 05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı, memleketimizin dört bir yanından, kutsal bildiği değerler uğruna canını feda etmekten çekinmeyerek vatan sevdasıyla vazifeye koşan Mehmetçiğin ölümsüzlük destanıdır. 

Sarıkamış’ta bundan 106. yıl önce bembeyaz karlar içinde zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

Bu harekât bizlere Allahuekber Dağları’nın -50 dereceyi bulan soğuğunda donarak şahadete yürüyen Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Kefenleri kar olan şehitlerimizin Türk milletinin gönlündeki yeri her zaman derin olup, emanet ettikleri miras en kıymetlimizdir.

Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün de bizler bu fedakârlığın bilincinde olarak onların izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmak durumundayız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 22 Aralık 1914- 05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı’nın 106. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum, ruhları şad, mekânları Cennet olsun” dedi.