Nevşehir’de şehir içi ulaşımında vatandaşların daha ekonomik ve hızlı ulaşımını sağlamak amacıyla toplu taşımada ücretsiz aktarma dönemi başladı.

Nevşehir’de şehir içi toplu taşımada geçtiğimiz aylarda kartlı ödeme sistemine geçilmesine öncülük eden Nevşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın girişimleri sonucu şimdi de şehir içi özel halk otobüslerinde ücretsiz aktarma döneminin başlamasını sağladı. Konuyla ilgili olarak özel halk otobüsü kooperatifi yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşme sonucu uygulamanın 14 Mart 2023 Salı gününden itibaren başlaması kararlaştırıldı.

Uygulama ile birlikte, 1 ve 2 numaralı hatta çalışan özel halk otobüslerine binen vatandaşlar, otobüs içerisinde kartlarını okuttuktan 40 dakika içinde 3 ve 4 numaralı hatlara, 3 numaralı hatta binen vatandaşlar 1, 2 ve 4 numaralı hatlara, 4 numaralı hatta binen vatandaşlar ise 1, 2 ve 3 numaralı hatlara aktarma yapabilecek. Vatandaşlar aktarma yaptıkları otobüse bindiklerinde ise herhangi bir ücret ödemeyecekler. Bu sayede vatandaşlar şehir içi ulaşımda daha kısa sürede daha az ücret ödeme imkânına sahip olacak.

Uygulama ile birlikte, Cevher Dudayev Mahallesi’nde ikamet eden ve buradan Devlet Hastanesi’ne gitmek isteyen bir vatandaş, daha önce şehir merkezine gelip buradan yeniden ücret ödeyerek Hastane hattında çalışan bir başka özel halk otobüsüne binerken artık Cevher Dudayev Mahallesi’nde bindiği özel halk otobüsüne ücret ödedikten sonra 40 dakika içinde şehir merkezine gelip hastane hattındaki otobüse ücret ödemeden kartını okutarak binebilecek.

Açıklama: Yukarıda bulunan şemada aktarmanın hatlar arası bağlantısı gösterilmektedir. Özel Halk Otobüslerini kullanan vatandaşlarımız otobüse ilk biniş yaptığı andan itibaren 10 dakika sonra aktarma başlayıp 40 dakikaya kadar ikinci araca aktarma yapabilcektir. 10 dakikadan önce ve 40 dakikadan sonra ücretsiz aktarma olmamaktadır.