Özkonak Kasabasında yer alan Koan Akademi 2021 yılında işletmecisi Dr. K. Gülen Göz tarafından Özkonaklılar Vakfı’ndan kiralanarak işletmeye açılmış 20 oda ve 55 yatak kapasiteli 6.400m2 alana kurulu bir basit usulde konaklama tesisi.

2000 yılında Mevlüt Özden Vaktı tarafından huzurevi olarak inşa edilen ve hizmete açılan yapı, 2013 yılında hizmete kapanmış ve 2016 yılında Özkonaklılar Vakfı’na devredilmiş.

8 yıl atıl kalan bina 2021’den bu yana farklı alanlarda planlanan sosyo-kültürel etkinlikler için bir araya gelen grupları misafir ediyor.

Özkonak'taki bu tesis depremzedeleri Ramazan Bayramı’na kadar ücretsiz bir şekilde konuk edecek

Bu sene kış sezonunda hizmete ara veren Koan Akademi, ülkemizde yaşanan deprem felaketi dolayısıyla 8 Şubat tarihinde kapılarını depremzedelere açmış bulunmakta.

Şu an 5 aylık bebekten 80 yaş üzeri yetişkinlerimize varana kadar Malatya, Hatay ve Maraştan gelen 72 depremzedelerimize ev sahipliği yapıyoruz.

Başta Özkonaklılar Vakfı olmak üzere, hem köyümüzde yaşayan hemşerilerimiz, hem de Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan hemşerilerimiz ve kıymetli dostlarımızın desteğiyle 70-80 arası depremzedeyi Ramazan Bayramı’na kadar ücretsiz bir şekilde konuk etmek niyetimiz.

Burada köyümüzden gelen yakıt, gıda ve eşya yardımına ek olarak her bir ailenin ihtiyaçlarını tek tek tespit edip karşılıyoruz. Beslenme uzmanı Dyt. Elif Özcan tarafından hazırlanan menümüz ve misafirlerimizin beslenme alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak 3 öğün sıcak yemek servis ediyoruz.

Her gün bölgede yaşayan kıymetli eğitmenlerimiz çocuklarımıza yönelik cam, seramik, akıl oyunları, masal, okuma, boyama gibi atölyeler düzenliyorlar.

Konaklayan depremzedelerimizin de gönüllü olarak yer aldığı bir sistemde el birliğiyle alandaki fiziksel bütün ihtiyaçlarımızı omuz omuza çalışarak karşılıyoruz. Kısaca geniş bir aile, sıcak bir yuva olarak Koan’da kalan depremzedelerimizin hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri ve ileriye dönük planlarını yapabilmeleri için koca bir gönüllü ordusuyla birlikte seve seve çalışıyoruz.