Türkiye’nin tek açık alan ve en kapsamlı özel patates fuarı olan 'POTATO DAYS TURKEY 2023' Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in Avanos ilçesinde Ziyarete Açıldı.

Türkiye'nin en kapsamlı patates fuarı olan Potato Days Turkey (Nevşehir'de Patates Günleri Türkiye) Nevşehir'de başladı.

DLG Fuarcılık Tarafından Düzenlenen fuarın açılış törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Almanya Büyükelçiliği Ticaret Bölüm Başkanı Florian Burkhardt, Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Nurlu, NTSO Genel Sekreteri Av. İbrahim Akgür, NTB Genel Sekreteri Uslu Tombalak, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, AK Parti Avanos ilçe Başkanı Ömer Önal, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır, DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, DLG international Genel Müdür Yardımcısı Dr. Lars Huf, Nevşehir Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (PÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Güney, Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan, Yiğitsan Tarım Makinaları A.Ş Hurşit Yiğit, kurum müdürleri, oda, birlik ve kooperatif başkanları  yurt içi ve yurt dışı patates firmaları ve çok sayıda üreticiler katıldı.

Türkiye’ de ilk ve tek patates özel fuarı Potato Days Turkey Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’da ki üreticileri Nevşehir'de bir araya getirdi.

Yurt içi yurt dışı ve Nevşehir'den toplamda 70 firmanın yer aldığı dev organizasyon ilk gününde büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin en kapsamlı özel patates fuarı olan 'Potato Days Turkey 2023' fuarının açılış programına katılan Nevşehir Valisi Ali Fidan, yurt içi ve yurt dışından toplam 70 firmanın yer aldığı fuarın, her geçen gün artan önemi ve stratejik değeri ile ön planda olan patates tarımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Fidan ve İl protokol üyeleri daha sonra uygulamalı patates söküm alanında temsili patates hasadı gerçekleştirdi.

Bugün saat 18:00’e kadar ziyarete açık olacak  fuarda ekimi yapılan ve hasat aşamasına gelen patates çeşitleri, tarım makineleri, sulama sistemleri ve diğer konularda sektör temsilcileri ile bilgi alışverişinde bulunma imkanı sunuldu.  Bugüne kadar pek göz önünde olmayan fakat üreticisinden, sektöre girdi sağlayan firmalara kadar, her paydaş için diğer ürünlere göre karlılığı yüksek olan stratejik bir ürün olan patatesin tüm yönleri ile ele alındı.

Ülkemizde her geçen gün artan önemi ve stratejik değeri ile ön planda olan patates tarımı; ülke ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlıyor. 

  Türkiye’nin Tek Açık Alan Patates Fuarı olan POTATO DAYS TURKEY – Nevşehir Patates Günleri Fuarına ve standlarımıza tüm üreticilerimizi bekliyoruz.

Türkiye'nin İlk ve Tek Patates Özel Fuarı

23-25 Ağustos 2023 Avanos, NEVŞEHİR

Türkiye’de İlk! patates sektörüne özel yepyeni bir konsept daha; POTATO DAYS TURKEY !

Bugüne kadar pek göz önünde olmayan fakat üreticisinden, sektöre girdi sağlayan firmalara kadar, her paydaş için diğer ürünlere göre karlılığı yüksek olan stratejik bir ürün olan patatesin tüm yönleri ile ele alınacağı; Türkiye’ de ilk ve tek patates özel fuarı POTATO DAYS TURKEY Türkiye ve Ortadoğu’ da ki üreticileri 23-25  Ağustos 2023 'te Nevşehir’de bir araya getirdi.

Bu fuarda sadece patates var! 

Toprak hazırlığından, nihai ürün işlenmesine kadar patates üretimine dair merak ettiğiniz her şey Türkiye’nin en kapsamlı patatese özel fuarı Potato Days Türkiye Nevşehir'de. 23-25 Ağustos tarihlerini kaçırmayın ve Kapadokya'nın başkenti Nevşehir Avanos'ta buluşalım...

YER: Avanos Gülşehir yolu 5. km....