Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı, 06 Şubat depremlerinin sene-i devriyesinde bir mesaj yayımladı.

Pınarbaşı, 6 Şubat depremleri tüm ülkemizin yüreğinde derin izler bıraktı.

NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı Mesajında; “Asrın felaketi olarak adlandırılan, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 06 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına, evsiz ve yuvasız kalmasına yol açan bu felaket sadece 11 ilimizi değil tüm ülkemizin yüreğinde derin izler bırakarak; Aziz Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. Bu zorlu süreç millet olarak zor zamanlarda nasıl kenetlendiğimizin de bir göstergesi oldu. Millet olarak birlik ve dayanışma içerisinde sevgi ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tüm insanlığa gösterdik. Bu felaketin ardından ortaya çıkan dayanışma ruhu, toplumumuzun gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ortaya koydu.

Sivil toplum kuruluşları olarak bizlerde Valiliğimiz koordinesinde esnaflarımızla ve tüccarlarımızla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapma çaba ve gayreti içerisinde olduk. Nakliyecisi, fabrikatörü, imalatçısı, esnafı ve tüccarı bir ve beraber olarak deprem bölgesinin yaralarını sarmak için canla başla çalıştı. Kadirşinas esnafımıza ve halkımıza daima minnettarız.

Bu duygu ve düşüncelerle 06 Şubat Depremlerinin sene-i devriyesinde, böyle acıların ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize tekrar başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.