Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan uygulamada, yanlış yere park edilen aracın fotoğrafı çekilerek plakaya ceza yazılıyor.

Polis objektiflerine yansıyan hatalı park manzaraları ’bu kadarına da pes’ dedirtiyor. Kimi ’park yasak’ levhasının altına, kimi trafik ışıklarıyla dolu bir kavşağa, kimi ise işlek bir caddenin ortasına aracını park ediyor. Çekilen aracın sahibi ise artık ’Yanlış park etmedim’ diye itiraz edemiyor. Çünkü polis önce fotoğrafı çekiyor sonra işlem başlatıyor. 

Nevşehir ve Ürgüp Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Ürgüpte trafik Zabıta ekipleri, Ürgüp’te, ÜRTAV tarafından işletilen ücretli ve ücretsiz otopark alanları dışında kalan, engelli park yeri, dolmuş durağı, resmi araçların park alanları, Banka önlerindeki yolun ortası gibi yerlere arabasını park edip giden vatandaşları uyardı. "Bundan sonra denetimler sıkılaştırılacak, trafiği tehlikeye sokan her unsura cezai yaptırım uygulanacak. Bu sebeple evlerine posta ile ceza tutanağı gelen yanlış park etmiş vatandaşlar şaşırmasın." denildi.