Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat DEMİR; “Nevşehir ilimiz merkezinde 4, ilçelerde ise 6 İmam Hatip Lisemiz bulunmakta olup İlimizde toplamda 10 İmam Hatip Lisemiz bulunmaktadır. İmam Hatip Liselerimizdeki toplam öğrenci sayımız 2.492 ‘dir. İlimizdeki tüm liselerimizdeki öğrenci sayımız ise 15.210 ‘dur. Nevşehir genelinde İmam Hatip Lisesi okullaşma oranımız %15 ‘dir. Türkiye genelinde ise bu oran %12 ‘dir.
Nevşehir ilimiz merkezde 9, ilçelerde ise 12 olmak üzere toplam 21 imam hatip ortaokulumuz bulunmaktadır. İmam Hatip Ortaokullarındaki toplam öğrenci sayısı 3054 ‘tür. İlimizdeki tüm ortaokullardaki öğrenci sayısı ise 18.629 dur. Nevşehir geneli İmam Hatip Ortaokulları okullaşma oranı %17 ‘dir. Bu oran Türkiye Genelinde ise % 10 ‘dur. Açılışını yapacağımız Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi ‘ne 60 öğrenci kayıt olmuştur. Bunların 19 ‘u erkek 41’i kız öğrencidir. Bu öğrencilerimize 2017-2018 yılında müftülüğümüz ve STK’larımız tarafından 200 TL burs verilecektir.
Okulumuzun Taban puanı 479.335, Tavan puanı ise 496.302‘dir.
Proje İmam Hatip Lisesi 24 derslik olup 2500 m2 zemin alan üzerine 12.500 m2 kapalı alan ve 6500 m2 açık alan olarak yapılmıştır. Proje İmam Hatip Lisemizin 280 kişilik konferans salonu, Spor Salonu, zekâ oyunları sınıfı ve Z kütüphane alanları bulunmaktadır. Ayrıca fizik kimya ve biyoloji laboratuvarları mevcuttur. Proje İmam Hatip Lisemizin 156 öğrenci kapasiteli odalarında üçer öğrencinin kalabileceği modern bir pansiyonu bulunmaktadır.
Din eğitimi ve inanç özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmıştır. Artık İmam Hatip Okulları ciddi bir ivme kazanmış ve yeni Türkiye’nin inşasında 2023 hedeflerine ulaşmak için eğitim sistemimiz, eğitim sistemimiz içerisinde de İmam Hatip Okullarına çok büyük görevler düşmektedir.
Bu okullarımızda yetişecek çocuklarımıza, gençlerimize, doğru bir din eğitimi vererek hem ülkemizin hem de İslam coğrafyasının kurtuluşuna vesile olabiliriz. Çünkü İmam Hatip ruhu Çanakkale’dir, İmam Hatip ruhu Nene Hatundur, İmam Hatip ruhu Recep Tayyip Erdoğan’dır, İmam Hatip ruhu 15 Temmuz ihanetine karşı çıkan direniş ruhudur ve İmam Hatip ruhu bu milletin ta kendisidir.
Bu duygu ve düşüncelerle bizlere her konuda katkı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bizleri yalnız bırakmayarak ilimize kadar gelerek bizleri onurlandıran, şereflendiren Sayın Bilal ERDOĞAN’a, ilimizde her daim destek ve katkılarını esirgemeyen Sayın valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, çok kıymetli STK temsilcilerimize, okulumuzu tercih eden kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum”dedi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu ÜyesiBilalErdoğan, "Açılışını yaptığımız Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisemizde yenilikçi, çalışkan, hoşgörülü ve sorumluluk sahibi vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven gençler yetiştirmek zorundayız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyanın gönlü en geniş milleti olduk. İşte bu yüzden genç kardeşlerimizin özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ı iyi tanımaları gerektiğini belirtti.
Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen açılış programında Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal ERDOĞAN, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER, , Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni gezen davetliler öğrencilerle yakından ilgilendiler ve sohbet ettiler.
Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimize, velilerimize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.
































