Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, hafta sonu yapılacak olan 'Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1)’e girecek adaylara başarılar diledi.

NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 26 Mart 2023 Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek olan ‘Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/1)’, saat 10:15’de başlayacak ve 180 dakika sürecek. Nevşehir İl merkezinde 341’i kadın aday ve 187’si de erkek aday olmak üzere toplam 528 adayın gireceği ve 2 binada 27 salonda gerçekleştireceğimiz sınavda ayrıca 91 personel de görev yapacak” dedi.

Sınava girecek adaylara uyarılarda da bulunan Aktekin, “Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmekte.  Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra (saat 10.15) sınav salonlarına alınmayacaklar.

Ayrıca sınava girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için de İl Nüfus Müdürlükleri 26 Mart 2023 Pazar günü 07:00 ile 10:00 saatleri arasında açık olacak.  Söz konusu müdürlüklere başvuran adaylara müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecek. ‘Geçici Kimlik Belgesi’ dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek olup,  bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın ‘Sınava Giriş Belgesi’ ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmekte.

Ben bu vesileyle yapılacak olan sınavın şimdiden tüm adaylar için hayırlara vesile olmasını temenni ederken, sınavda görev alacak olan tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile Nevşehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personeline de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.