‘Yardım Malzemeleri Toplama Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetleri ve çalışma koşullarını denetleyerek yetkililerden bilgi alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  yardım malzemeleri bağışlayan yardımseverler ile de bir süre görüştü.

Yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak tanımlanan merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olmak üzere 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen depremzedelere yönelik her türlü desteği verdiklerini ifade eden Rektör Aktekin, “Artçı sarsıntıların sürdüğü,  mücbir sebeplerle elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yaşandığı deprem bölgesine yönelik gıda desteği başta olmak üzere deprem felaketi ile zorlu kış şartlarında yaşama tutunan depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak büyük önem arz ediyor” dedi.

Rektör Aktekin, “Tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir Valiliğimiz tarafından ‘Haydi Nevşehir Birlik Olma Vakti’ ismi ile depremzedelere yardım amacıyla başlatılan kampanyaya biz de üniversite olarak ilk günden itibaren destek vermeye başladık. Bu kapsamda üniversitemiz Merkez Kampüste bulunan Spor Merkezinde Rektörlüğümüz koordinesinde ‘Yardım Malzemeleri Toplama Merkezi” oluşturarak yardımda bulunmak isteyen üniversitemiz akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere tüm gönüllü öğrencilerimiz ile vatandaşlarımıza çağrıda bulunmuştuk. Bu çağrımıza sağ olsun şehrimizin her kesiminden de destek gelmeye başladı. “Yardım Malzemeleri Toplama Merkezi”nde toplanan yardım malzemeleri NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız koordinesinde Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonundaki “Toplama Merkezine” planlanan aralıklarla ulaştırılmaktadır” diye konuştu. 

Deprem felaketinin yaşandığı bu süreçte NEVÜ öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için NEVÜ Senatosu tarafından  ter türlü tedbirleri içeren kararların alınarak  uygulamaya konulduğunu da vurgulayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Bu büyük felakette  hayatını kaybeden üniversitemiz öğrencileri ve yakınları ile tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabır diliyorum. Ayrıca deprem bölgesinde büyük fedakarlıklarla görev icra eden tüm kamu kurumlarımızın yönetim ve personeli ile gönüllülere şükranlarımı sunuyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.