Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir merkez Özel Altınyıldız Koleji tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ kapsamında öğrencilerle buluştu.

Özel Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın, Genel Müdür Seyrani İpek, Okul Müdürü Özkan Kılınç, öğretmenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu ‘Kariyer Günleri’ne Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ile konuk olan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  eğitim ve kariyer hayatıyla birlikte deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen üniversite olarak öğrencilere sunulan imkânlar, bölüm ve programlara değinerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerimizde toplam 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü ve 19 Araştırma Merkezi bulunan üniversite olarak ülkemizin de seçkin bölüm ve programlarına sahip bir üniversiteyiz. Alanında uzman nitelikli akademik ve idari personelimizin görev yaptığı üniversitemizde, ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarından da 23 bin öğrencimiz eğitim görmekte.

Üniversite olarak bulunduğumuz şehrin, bölgenin ve ülkemizin değerlerine sahip çıkan ve öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen de bir üniversiteyiz. Bu kapsamda üniversitemizde eğitim gören her bir öğrencimizin eğitim ve mesleki alanlarının yanı sıra kedilerini sosyo-kültürel olarak ta zenginleştirebilmelerine yönelik üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve topluluklarımız aracıyla da önemli etkinlikler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rektör Aktekin devamında “Üniversiteler olarak biz bilim insanları ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimiz, ülkemizin ve tüm insanlığın geleceğine yön verecek siz değerli gençlerimizi bilgili, donanımlı ve vicdan sahibi birer bireyler olarak yetişmeniz için çalışıyoruz. 

Sizler de kendi kariyer hayatınıza yönelik hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için planlı ve disiplinli bir çalışma içerisinde olun. Başarılı birer birey olabilmek için hedef belirleme ve planlı çalışma ile disiplinli olma çok önemli” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını da cevaplayan Rektör Aktekin daha sonra okul yetkilileri eşliğinde Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulu’nu ziyaret etti.