Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede eğitim-öğretim gören öğrencilerin eğitim yolculuklarına katkı sağlamak ve onları kültürel açıdan desteklemek amacıyla Fen Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerine kitap hediye etti.

Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Gökenç Gülez tarafından, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin adına özenle seçilen çeşitli kitaplar, öğrencilere takdim edildi.

Bilgiye ulaşmanın en kalıcı yollarından birinin kitap okumak olduğuna olan inancını her fırsatta dile getiren Rektör Aktekin, gençlerin düşünen, sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetişmesini daima teşvik etmektedir. Bu anlayış doğrultusunda sunulan kitap hediyeleri, öğrencilerin yalnızca akademik gelişimlerine değil, aynı zamanda kültürel birikimlerine de katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Öğrencilere ulaştırılan eserler, onların bilgiye olan ilgilerini pekiştirmekle kalmayıp edebi ve kültürel duyarlılıklarını da artıracak niteliktedir. Bu tür desteklerin, üniversite yaşamını daha zengin, ilham verici ve anlamlı kıldığına yürekten inanıyoruz.

NEVÜ olarak, eğitimin yalnızca sınıf içi bilgiyle sınırlı olmadığını; aynı zamanda bireyin düşünce dünyasını geliştiren kültürel bir yolculuk olduğunu benimsiyoruz. Bu doğrultuda yapılan her katkının, öğrencilerin yaşam boyu öğrenme yolculuklarında iz bırakacağına inanıyoruz.

Bölüm hocaları ve öğrenciler, bu değerli ve vizyoner katkısı dolayısıyla Rektör Aktekin'e en içten teşekkürlerini sunarken, başarılarıyla üniversitenin kültürel ve akademik mirasını daha da ileriye taşıyacaklarını belirttiler.