Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: İnsanın manevi arınması, rahmet ve berekete kavuşmasının örnek gecelerinden olan Berat Kandili; tüm İslam âleminde büyük bir heyecanla idrak edilen müstesna zaman dilimlerindendir.

İnsanoğlunun gönül dünyasının aydınlanmasına vesile olması bakımından faziletli olan bu günler ve geceler; mağfiret ve bereketin arttığı, toplumsal birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve kardeşliğin daha da pekiştiği, yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, engelli, yaşlı kimselerin ziyaret edilerek gönüllerinin ve dualarının alındığı eşsiz maneviyat kaynaklarımızdandır.

Bu günlerde karşı karşıya bulunduğumuz büyük deprem felaketinin yaralarını sarmak, bu zor günleri atlatmak için Devletimizin öncülüğünde Milletçe “Birlik ve Beraberlik, Yardımlaşma ve Kardeşlik” hasletlerinin en güzel örneklerini yaşıyor olmamız;  “Milli ve Manevi”  kaynaklarımızın sağlamlığının açık tezahürlerinden olsa gerek. 

Bu duygu ve düşüncelerle; bu elim felakette hayatını kaybeden öğrencilerimiz ve tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınları ve NEVÜ ailesine başsağlığı diliyor, Ramazan Ayının manevi ikliminin de hissedildiği mübarek Berat Kandili'nin; Milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara, huzur ve barışa vesile olmasını temenni ediyorum.